Hyppää sisältöön

Terveysneuvonta

Mietityttääkö terveysarvosi? Haluaisitko opastusta omatoimiseen pulssin tunnusteluun? Vai kaipaisitko ehkä tukea tervellisiin elämäntapoihin ja painonhallintaan tai tupakasta vieroitukseen? Tutustu terveysneuvonta ja -mittauspäiviimme, verkkopuntariin tai hakeudu 28päivää ilman verkkokurssille.

Terveysneuvonta ja -mittauspäivät

Terveysneuvonta ja -mittauspäivissä Sinulla on helposti mahdollisuus mittauttaa  kokonaiskolesterolisi, verensokerisi, hemoglobiinisi sekä verenpaineesi.  Sairaanhoitajamme ohjaa ja neuvoo sinua sekä tekee sinulle valtimotautien riskiarvion. Tulokset saat heti mukaasi. Mittausten hinnat ovat 2-13€ (sis. ohjauksen).

Lisäksi opastamme pulssin tunnustelua, jonka tarkoituksena on opastaa sinua havaitsemaan mahdolliset rytmihäiriöt hyvissä ajoin.  Hyödynnämme poikkeavan rytmin seulonnassa myös Heart2Save-laitetta.  Mittauksesta on mahdollista ladata rytmihäiriölöydöksiä sisältävät EKG -raportit.

Terveysneuvonta- ja mittauspäiviä toteutetaan säännöllisesti mm. Yliopiston apteekissa (Kauppakatu 39, Jyväskylä), Vaajakosken apteekissa (Asematie 1, Vaajakoski), Säynätsalon apteekissa (Parviaisentie 6, Säynätsalo) sekä maakunnan muissa apteekeissa erillisinä ajankohtina

Terveysneuvonta -ja mittauspäivien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista

Sydämen asialla -hanke toteuttaa myös terveysneuvontaa ja -mittauksia osana hankkeen tapahtumia. Näistä tapahtumista tiedotetaan tapahtumakalenterin lisäksi Sydämen asialla -hankkeen Facebook -sivuilla

Verkkopuntari

Verkkopuntari on ohjelma, jonka avulla etenet rennosti kohti
pysyviä elintapamuutoksia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden mittainen ohjelma sisältää 12 viikon ohjatun vaiheen ja sen jälkeen alkavan ylläpitovaiheen. Ohjatun vaiheen (12 viikkoa) aikana on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta verkon välityksellä kerran viikossa.

Valmennuksessa saat Verkkopuntarin materiaalin käyttöösi vuoden ajaksi. Ryhmävalmennus sisältää myös mahdollisuuden vertaistukeen. Toiminta tapahtuu etänä ja on maksutonta.

Ryhmät ovat kaikille avoimia.

Uusi ryhmä käynnistyy 9.3.2022 klo 17:30. Ilmoittautuminen 27.2. mennessä osoitteessa www.bit.ly/Verkkopuntari. Seuraa ilmoittelua Sydämen asialla -hankkeen Facebook -sivuilla. Lisätietoja: Emmiina Vertanen, emmiina.vertanen@sydan.fi

28 päivää ilman – eroon tupakasta

Jos haluat eroon tupakasta, nuuskasta, sähkösavukkeesta tai nikotiinikorvaushoitotuotteesta, www.28paivaailman.fi -palvelu sopii sinulle. Verkkotapaamiset ovat maksuttomia.

Saat Teams-linkin sähköpostiisi tapaamispäivänä, kun olet ilmoittautunut.

Tutustu 28 päivää ilman palveluun  tai kysy lisätietoja tarja.ikonen@sydan.fi / Savon Sydänpiiri

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot