Hyppää sisältöön

 

 

KanDee, kansalaisten taidot ja defibrillaattorit maaseudun kartalle 1.1.2017-30.9.2018

KanDee -hanke on päättynyt, kiitokset yhteistyöstä.

 

Hankeen tavoitteena oli vähentää alueellista eriarvoisuutta Keski-Suomessa. Tähän pyrittiin lisäämällä kansalaisten elvytystietoutta ja -osaamista sekä vahvistamalla maallikkosydäniskureiden käyttöönottoa ja määrää luomalla kyliin maallikkodefibrillaattori-toimintamalli. Parantamalla sydänpysähdyksestä selviytymistä sairaalan ulkopuolella edistettiin maaseudun asukkaiden ja toimijoiden sydänterveyttä ja turvallisuutta.

Hankeen aikana mm. levitettiin kylille sydäniskureita, edistettiin koordinoitua iskureiden kirjaamista julkiseen rekisteriin, koulutettiin maaseudun asukkaille elvytystaitoja ja maallikkosydäniskurin käyttöä, opastettiin tekemään kylille erilliset turvallisuussuunnitelmat osana kyläsuunnitelmia sekä tiedotettiin aiheesta eri viestintäkanavissa.

Keski-Suomen Sydänpiiri ry toimi hankkeen päätoteuttajana ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) osatoteuttajana. Hanketta rahoitti toteuttajien lisäksi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Hankkeen keskeisimmät yhteistyökumppanit olivat Keski-Suomen pelastuslaitos, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoito, SPR, Keski-Suomen kylät ja Keski-Suomen Sydänpiirin sydänyhdistykset. Lisäksi hanke toimi yhteistyössä lukuisten eri yhdistysten ja kuntien kanssa.

Hankkeen loppuraportti on luettavissa tästä linkistä.

Testaa elvytystaitosi KanDee-hankkeen elvytystestillä.

 

Lisätietoja:

Kristiina Pigg

Toiminnanjohtaja, KanDee-hankkeen asiantuntija

Keski-Suomen Sydänpiiri ry

puh. 050 592 4588, kristiina.pigg@sydan.fi

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot