Hyppää sisältöön

Vertaistuki – haluatko jakaa kokemuksiasi toisen kanssa?

 

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Vertaistukihenkilön kanssa voi puhua luottamuksella omista ajatuksista ja tunteista. Kuka vaan voi ottaa yhteyttä vertaistukihenkilöön.

Voit kohdata vertaistukijan monella tapaa

Vertaistukihenkilöt ovat itse sairastuneet sydänsairauteen tai ovat sairastuneen läheisiä. He ovat kouluttautuneet tähän vapaaehtoistoiminnan tehtävään, koska haluavat toimia kuuntelijoina, kokemusten jakajina, rohkaisijoina ja tiedonvälittäjinä. Vertaistukihenkilöitä on eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia.

Etsi vertaistukihenkilö -hausta voit etsiä sinulle sopivan vertaistukihenkilön ja valita, mistä sydänsairaudesta haluat keskustella.

Vertaistukea on saatavilla myös verkon välityksellä. Facebookissa toimii vapaamuotoisia ryhmiä sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen.

Useissa sydänyhdistyksissä toimii vertaistuellisia ryhmiä. Tapahtumakalenterista löydät tietoa tapaamisista.

Tapahtumakalenteri

Löydä oma tukijasi 

Vertaistukihaulla löydät koulutetun vertaistukihenkilön läheltä tai kaukaa.

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä kriteerillä, esim. ikä.

Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Etsi vertaistukihenkilö

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Haluaisitko olla mukana tukemassa toisia sairastuneita tai läheisiä? Jos kiinnostuit toiminnasta, ota yhteyttä Sydänpiiriin tai valtakunnalliseen yhdistykseen.

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilöiden peruskoulutukseen osallistumisesta. Pääset mukaan sydänyhteisön viidensadan vertaistukihenkilön aktiiviseen joukkoon. Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia ja toimintaan saa tukea.

Perehdytämme sinut valitsemaasi tehtävään tai tehtäviin Sydänliiton järjestämän vertaistukihenkilökoulutuksen avulla.

Tule rohkeasti mukaan, saat hyvän mielen toiminnasta toisten hyväksi!

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterista löydät sydänyhteisön mittaus- ja neuvontatilaisuudet, kerhot, virkistysretket, luennot ja muut tapahtumat.

Haku

Löytynyt 0 tulokset