Hyppää sisältöön

Vertaistuki – haluatko jakaa kokemuksiasi toisen kanssa?

 

Oletko sairastunut tai sarastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Vertaistukihenkilön kanssa voi puhua luottamuksella omista ajatuksista ja tunteista.

Kuka vaan voi ottaa yhteyttä vertaistukihenkilöön

Vertaistukihenkilöt ovat itse sairastuneet sydänsairauteen tai ovat sairastuneen läheisiä. He ovat kouluttautuneet tähän vapaaehtoistoiminnan tehtävään, koska haluavat toimia kuuntelijoina, kokemusten jakajina, rohkaisijoina ja tiedonvälittäjinä. Vertaistukihenkilöitä on eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia.

Löydä oma tukijasi 

Vertaistukihaulla löydät koulutetun vertaistukihenkilön läheltä tai kaukaa.

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä kriteerillä, esimerkiksi iän mukaan.

Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Etsi vertaistukihenkilö -haku

Vertaistukea verkossa

Facebookissa toimii neljä Sydänliiton vertaistukihenkilöiden ylläpitämää vertaistukiryhmää. Ryhmiin on helppo liittyä ja ne mahdollistavat vertaisten löytymisen vaivattomasti joka puolella Suomea. Ryhmissä keskustellaan sairastumisesta ja sairauden kanssa elämisestä, tai sairastuneen läheisenä elämisen kokemuksista. Kun laitat liittymispyynnön ryhmään, Facebook pyytää vastaamaan muutamaan kysymykseen. Kannattaa lukea myös ryhmän säännöt. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Sydämen rytmihäiriöitä sairastavat

Sydämen vajaatoimintaa sairastavat

Sydänsairastuneiden läheiset

Foreign Hearts Finland (englanninkielinen vertaistukiryhmä sydänsairastuneille)

Lisäksi Facebookista löytyy useita yksityisten ylläpitämiä sydänaiheisia ryhmiä.

Vertaistukea löytyy erilaisista tapaamisista ja ryhmistä

Sydänyhdistykset järjestävät monenlaisia tapahtumia ja tapaamisia, joista voit löytää samankaltaista kokeneita ja jutella heidän kanssaan. Useissa sydänyhdistyksissä toimii vertaistuellisia ryhmiä. Tapahtumakalenterista löydät tietoa ryhmistä sekä tapahtumista. Kalenteriin voit laittaa hakuehdoksi (laji) vertaistukiryhmät.

Tapahtumakalenteri

Älä jää yksin

Jokaisella sairastuneella ja läheisellä on oma yksilöllinen tarinansa. Ajatuksissa, tunteissa ja kokemuksissa on myös paljon yhteistä toisten sairastuneiden ja läheisten kanssa. Vertaistuki mahdollistaa keskustelut toisten, samankaltaista kokeneiden kanssa. Tutustu Riston tarinaan, ota yhteyttä vertaistukihenkilöön, tule mukaan verkko- tai kasvokkain tapaaviin ryhmiin – siten kuin sinulle parhaiten sopii!

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Haluaisitko olla mukana tukemassa toisia sairastuneita tai läheisiä? Jos kiinnostuit toiminnasta, ota yhteyttä Sydänpiiriin tai valtakunnalliseen yhdistykseen.

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilön peruskoulutukseen osallistumisesta. Pääset mukaan sydänyhteisön viidensadan vertaistukihenkilön aktiiviseen joukkoon. Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia alueittain ja toimintaan saa tukea.

Perehdytämme sinut toimintaan Sydänliiton järjestämän vertaistukihenkilökoulutuksen avulla. Osaan tehtävistä on tarjolla myös täydennyskoulutusta. Voit tutustua Sydänliiton järjestettyyn vertaistukitoiminataan tästä.

Tule rohkeasti mukaan, saat hyvän mielen toiminnasta toisten hyväksi!

Haku

Löytynyt 0 tulokset