Hyppää sisältöön

Vertaistuki – haluatko jakaa kokemuksiasi toisen kanssa?

 

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Vertaistukihenkilön kanssa voi puhua luottamuksella omista ajatuksista ja tunteista.

Kuka vaan voi ottaa yhteyttä vertaistukihenkilöön

Vertaistukihenkilöt ovat itse sairastuneet sydänsairauteen tai ovat sairastuneen läheisiä. He ovat kouluttautuneet tähän vapaaehtoistoiminnan tehtävään, koska haluavat toimia kuuntelijoina, kokemusten jakajina, rohkaisijoina ja tiedonvälittäjinä. Vertaistukihenkilöitä on eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia.

Katso tästä Riston tarina

Löydä oma tukijasi 

Vertaistukihaulla löydät koulutetun vertaistukihenkilön läheltä tai kaukaa.

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä kriteerillä, esimerkiksi iän mukaan.

Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Etsi vertaistukihenkilö

Vertaistukea löytyy erilaisista tapaamisista ja ryhmistä

Sydänyhdistykset järjestävät monenlaisia tapahtumia ja tapaamisia, joista voit löytää samankaltaista kokeneita ja jutella heidän kanssaan. Useissa sydänyhdistyksissä toimii myös vertaistuellisia ryhmiä. Tapahtumakalenterista löydät tietoa ryhmistä ja tapahtumista.

Tapahtumakalenteri

Vertaistukea on saatavilla myös verkon välityksellä. Facebookissa toimii useita yksityisten ylläpitämiä vapaamuotoisia ryhmiä sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen.

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Haluaisitko olla mukana tukemassa toisia sairastuneita tai läheisiä? Jos kiinnostuit toiminnasta, ota yhteyttä Sydänpiiriin tai valtakunnalliseen yhdistykseen.

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilön peruskoulutukseen osallistumisesta. Pääset mukaan sydänyhteisön viidensadan vertaistukihenkilön aktiiviseen joukkoon. Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia alueittain ja toimintaan saa tukea.

Perehdytämme sinut toimintaan Sydänliiton järjestämän vertaistukihenkilökoulutuksen avulla. Osaan tehtävistä on tarjolla myös täydennyskoulutusta. Voit tutustua Sydänliiton järjestettyyn vertaistukitoiminataan tästä.

Tule rohkeasti mukaan, saat hyvän mielen toiminnasta toisten hyväksi!

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterista löydät sydänyhteisön mittaus- ja neuvontatilaisuudet, kerhot, virkistysretket, luennot ja muut tapahtumat.

Haku

Löytynyt 0 tulokset