Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikkoa vietetään 8.-15.5.2022

Sydänviikkoa vietetään 8.-15.5.2022

Sydänviikkoa vietetään viime vuodesta tutulla Iloa ruuasta -teemalla.

Sydänviikolla ruokailo palaa jälleen lapsiperheisiin, kun Sydänviikon 2021 Iloa ruuasta -teema saa sydänyhdistysten toiveesta jatkoa. Sydänviikko jalkautuu jälleen esi- ja alakouluihin Sydänliiton sekä paikallisten sydänyhdistysten innoittamina. Sydänterveyden teemaviikko toteutetaan tänäkin vuonna Sydänliiton Neuvokas perheen ja Sydänmerkin kanssa.

Valtakunnalliseen sydänterveyden teemaviikkoon osallistuu jo toisena vuonna peräkkäin satoja päiväkoteja ja kouluja ympäri Suomea. Keski-Suomen Sydänpiirin sydänyhdistykset, Sydämen asialla -hanke ja JAMK:n opiskelijat toteuttavat yhteistyössä terveyskasvatustuokiot lapsille päiväkodeissa ja alakouluissa. Tuokioita järjestetään Joutsassa, Äänekoskella, Pieksämäellä, Karstulassa, Laukaassa, Jyväskylässä ja Muuramessa.

Sydänviikon tavoitteena on tänäkin vuonna lisätä lasten ja perheiden ruokailoa sekä innostaa syömiseen ja ruuanvalmistukseen yhdessä. Haluamme vaikuttaa lasten ruokasuhteeseen ja sen kehittymiseen myönteisesti. Lasten ruokakasvatus on syömisen lisäksi muiden muassa puhetta, leikkiä, askartelua, tarinoita ja erilaisia kokeiluita. Osallistuminen ruuan valmistamiseen auttaa lapsia kiinnostumaan sekä innostumaan uusista ruoista tai vaikka kasvisten syömisestä

 

Hyvän mielen ruokapöydässä lasten kanssa – vähemmän valtataistelua, lisää ruokailoa -webinaari ti 10.5.2022 klo 18

Miten vähennetään valtataisteluja lasten kanssa ruokapöydässä? Entä jos lapsi pelleilee tai ei pysy ruokapöydässä? Haastavia ruokailutilanteita ja -vaiheita tulee kaikissa perheissä ja se kuuluu arkeen. Jos haasteet tuntuvat kasautuvan ja ruokailutilanne tuntuu menevän usein taisteluksi, on hyvä pysähtyä miettimään miten toimia, mitä voisi muuttaa? Tule mukaan Sydänviikon verkkoluennolle, jossa esitellään keinoja, miten lisätä hyvää mieltä ruokailutilanteisiin. Luennon pitävät Neuvokas perhe -asiantuntijat Anne Kuusisto ja Taina Sainio.

Ilmoittaudu luennolle
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot