Hyppää sisältöön
Etusivu / Yhdistystoiminnan sisältöjen kehittäminen yhdessä

Yhdistystoiminnan sisältöjen kehittäminen yhdessä

Tule mukaan innovoimaan ja kehittämään uudenlaista sisältöä täydentämään sydänyhdistyksien nykyistä hyvää toimintaa. Kaikenlaiset ideat ja ajatukset ovat tervetulleita, jotta yhä useampi sairastunut ja läheinen löytäisi sydänyhdistyksien toiminnan pariin.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 15.2.2024
Päivitetty 19.3.2024

Sydänyhdistykset järjestävät runsaasti hyvää toimintaa sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tarjolla on kivaa toimintaa kuten erilaisia harrastusryhmiä ja tapahtumia, retkiä, luentoja, terveysmittauksia ja neuvontaa sekä liikuntatoimintaa. Osallistuvat ovat kiitettävän tyytyväisiä yhdistyksien toimintaan. Myös sydänpiireillä/alueilla, valtakunnallisilla jäsenjärjestöillä sekä liitolla on sairastuneille ja läheisille  suunnattua toimintaa.

Tutkimukset ja selvitykset kertovat, että moni sairastunut ja läheinen ei ole vielä löytänyt mukaan sydänyhdistyksen toimintaan, vaikka on kiinnostunut. Myöskään moni sydänyhdistyksen jäsen ei ole vielä löytänyt paikkaansa oman yhdistyksensä toiminnassa.

Olemme käynnistämässä yhdistystoiminnan sisällön kehittämisen yhdessä sydänyhdistyksien, -piirien/alueiden ja valtakunnallisten jäsenjärjestöjen kanssa. Kehittämistyössä te sydänyhdistyksien vapaaehtoistoimijat olette erityisen keskeisessä asemassa.

Tällä kyselyllä kutsumme teitä yhdistystoimijoita mukaan yhdistystoiminnan sisältöjen kehittäminen -hankkeen ohjaus- ja työryhmiin. Mukaan voi hakea jokainen asiasta kiinnostunut yhdistyksen aktiivitoimija eikä hänellä tarvitse olla luottamustoimea yhdistyksessään.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 10.3.2024.

Hae mukaan ohjaus- ja/tai ohjausryhmään

Ohjausryhmä ohjaa hankkeen isoja linjoja ja työryhmän työtä. Sen koko on noin 10 henkilöä ja se kokoontuu vuoden 2024 aikana 2-4 kertaa. Työryhmällä on ” kädet savessa” konkreettisten asioiden parissa. Sen koko on noin 10 henkilöä ja se kokoontuu noin 1 krt/kk. Ryhmät käynnistyvät kevään 2024 aikana jatkuen vuonna 2025 ja niihin osallistuminen onnistuu Teamsin avulla. Huomaathan, että työryhmien koko on rajallinen, mutta jokainen asiasta innostunut pääsee vaikuttamaan ryhmien ulkopuolella.

Hankkeen naruja pitää käsissä liitosta Annukka Alapappila, järjestötoiminnan ja liikunnan asiantuntija. Liitosta ovat mukana mm. Anna Autio, Paula Mäkelä, Anna Rikala ja Eeva Hietalahti.

Lisätietoja hankkeesta antaa Annukka Alapappila, annukka.alapappila@sydanliitto.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut