Hyppää sisältöön

Mielen hyvinvointi

Hienoa, että olette kiinnostuneita mielen hyvinvoinnista. Mielen hyvinvointi on hyvän arjen perusta. Se, mitä mielessä pyörii, vaikuttaa terveyteemme ja vointiimme yllättävän paljon. Mielen hyvinvointia voidaan tukea myös ryhmätoiminnassa monin tavoin.

Vertaistuen lisäksi mielen hyvinvointia vahvistavia harjoituksia voidaan tehdä ryhmätoiminnassa osana liikunta- tai muita tapaamiskertoja, tai ihan omina sisältöinään.

Miten vahvistaa mielen hyvinvointia ryhmätoiminnassa?

Myönteiset tunteet, ihmissuhteet, mielekäs tekeminen ja merkityksellisyyden kokemus ovat mielen hyvinvoinnin kannalta keskeisiä tekijöitä.

Mielen hyvinvointia voidaan vahvistaa myös ryhmätoiminnassa tekemällä esimerkiksi mindfulness-harjoituksia, jotka lisäävät läsnäoloa tässä hetkessä ja vähentävät liiallista murehtimista esim. tulevasta. Mielen hyvinvointia tukevat tehokkaasti myös harjoitukset, joissa huomiota suunnataan myönteisiin ajatuksiin ja  voimaa antavien asioiden tunnistamiseen.

" ylävitonen"

Mindfulness -harjoitukset

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Jo muutama tietoinen rauhallinen hengitys vaikuttaa positiivisesti verenpaineeseen, sydämen lyöntitiheyteen ja stressihormonien määrään.

Harjoittelun avulla on mahdollista lisätä:

  • kehon ja mielen kykyä rentoutua
  • stressin hallintaa
  • hyväksyvää läsnäoloa ja mielenrauhaa
  • hyvänmielen taitoja
  • parasympaattisen hermoston (rauhoittavan hermoston) toimintaa
  • vahvistaa sydänterveyttä

Lisää mindfulnessin vaikutuksista löydät täältä.

Mindfulness-harjoitus

Istuen tai makuulla tehtävä harjoitus

Rentouttava kehon havainnointi

Harjoitus rentoutumiseen

Läsnä luonnossa

Mindfulness-harjoitus luontoon

Hae mielen hyvinvointia lisääviä ideoita

Ideakortti-haulla haet kätevästi mielen hyvinvointiin liittyviä ideoita, joita voitte toteuttaa esimerkiksi kerhotapaamisissa, liikuntaryhmissä tai -tapahtumissa tai vaikkapa yhdistyksen retkillä tai hallituksen kokouksessa. Valitse Aihealueista Mielen hyvinvointi nähdäksesi kaikki tähän liittyvät ideakortit.

Haku

Löytynyt 0 tulokset