Hyppää sisältöön

Ruoka ja ravitsemus

Hienoa, että sydänyhdistyksesi on innostunut ruoka- ja ravitsemustoiminnasta ja haluaa toteuttaa sitä omien mahdollisuuksiensa ja resurssiensa mukaan. Tältä sivulta löydät erilaisia toimintamuotoja, joihin yhdistyksesi voi halutessaan tarttua.

Yhdistyksen ruokatoiminnan tavoitteena on vahvistaa terveellisen ruokaan liittyvää näkyvyyttä, osaamista ja toimintaa yhdistyksessä. Materiaalit ja vinkit korostavat positiivista ruokasuhdetta ja kannustavat terveellisestä ruoasta nauttimiseen.

Lue aikaisemmat uutiskirjeet:

Ajankohtaista joulukuu 2020

Toimintaideoita ryhmiin ja kerhoihin

Ruoka- ja ravitsemusasioita voi käsitellä sydänkerhoissa ja erilaisten ryhmien tapaamisissa. Käyttöösi löytyy vinkkejä ja ideoita itsenäisesti, pienryhmissä tai ryhmänä tehtäviin harjoituksiin. Vinkeissä on seikkaperäiset ohjeet toteutuksesta ja tarvittavista välineistä.

Katso vinkkejä toimintaan

Aineistoa ruokaviestintään

Täältä löydät videoita, kuvia, diasarjoja ja fakta-artikkeleita yhdistysten kerhotapaamisiin, ryhmiin tai erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Katso aineistoja ruokaviestintään

Ruoka-aiheisia tapahtumia

Ruoka ja ravitsemus ovat esillä esimerkiksi sydänyhteisön järjestämissä kauppatapahtumissa ja näyttelyissä. Saat vinkkejä myös tarjoiluiden järjestämiseen terveyttä edistävästi.

 

Katso vinkit ruokatapahtumiin

Ruokavaikuttaminen

Ruokavaikuttaminen on kauaskantoista terveyden edistämistä. Parhaimmillaan työn tulokset tavoittavat kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria joka päivä.

 

Lue ruokavaikuttamisesta

Hae ideoita ruokaan liittyen

Toimintaideoista löytyy monenlaisia vinkkejä esimerkiksi yhdistyksen ryhmiin, kerhoihin ja tapahtumiin. Valitse Aihealueista Ruoka nähdäksesi kaikki ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät ideakortit.

Kaipaatko tukea ruoka- ja ravitsemustoimintaan?

Voit pyytää tukea yhdistyksen ruoka- ja ravitsemustoiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen omasta sydänpiiristäsi.

Sydänliitossa lisätietoa antavat:

Sydänmerkki, reseptiikka ja kauppatapahtumat: Mari Olli, mari.olli@sydanliitto.fi
Ravitsemussuositukset ja viestintämateriaali: Tuija Pusa, tuija.pusa@sydanliitto.fi

Haku

Löytynyt 0 tulokset