Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänliitto kerää tiedot toteutuneesta vertaistukitoiminnasta

Vertaistukihenkilöt pitävät kirjaa toteutuneesta vertaistukitoiminnastaan. Jokainen voi valita itselleen sopivan tavan kirjata oma toimintansa muistiin myöhempää tilastointia varten. Saatavilla on valmis lomake, osa vertaistukihenkilöistä kokee helpoksi kirjata toiminnan omaan kalenteriinsa. Kirjattavat tiedot ovat tehtävän luonne ja siihen mahdollisesti liittyvä määrä, tukea hakeneiden määrä, sukupuoli ja arvioitu ikä. Nimi- tai sairaustietoja ei kirjata muistiin, eikä niitä kysytä tilastoinnin yhteydessä.

Sydänliitto lähettää kaksi kertaa vuodessa sähköpostiviestillä linkin lomakkeeseen, johon oma toiminta ja siinä kohdattujen henkilöiden em. tiedot kirjataan. Usein mukana on myös muutama ajankohtainen kysymys toimintaan liittyen.

Toiminnan raportointi on todella merkityksellistä, jotta saamme käsityksen vertaistukitoiminnan laajuudesta järjestössämme – kaikki toiminta kannattaa tehdä näkyväksi. Seuraamalla vertaistukitoiminnan kohdentumista tehtävittäin ja eri-ikäisiin tukea hakeviin, saamme tärkeää tietoa toiminnan kehittämisen tarpeista. Tavoitteemme on vastata vertaistuen kysyntään niin, että tarvittava tuki löydetään vaivattomasti ja mutkattomasti.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut