Hyppää sisältöön
Etusivu / Vertaistukihenkilöt saavat tukea toimintaansa

Sydänpiirit ja valtakunnalliset yhdistykset haluavat tukea alueellaan toimivia vertaistukihenkilöitä heidän tärkeässä ja usein myös vaativassa vapaaehtoistoiminnan tehtävässä. Uudet vertaistukihenkilöt perehdytetään toimintakäytäntöihin ja erilaisiin vertaistukitoiminnan tehtäviin. Tukea saa myös myöhemmin erilaisissa tehtävissä toimimiseen ja uusia toimintoja käynnistettäessä.

Monet sydänpiirit ja  valtakunnalliset yhdistykset järjestävät vertaistukihenkilöilleen yhteisiä koulutus-, virkistys- ja työnohjaustapaamisia vähintään kerran vuodessa. Tapaamisia voidaan järjestää myös verkon kautta. Sydänliitto lähettää kaikille vertaistukihenkilöille uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa. Siinä kerrotaan kaikille yhteisistä ajankohtaisista asioista.

Äkillisissä tilanteissa on saatavilla työnohjauksellista tukea sydänpiirin tai valtakunnallisen yhdistyksen vertaistukitoiminnasta vastaavalta henkilöltä. Osa sydänpiireistä ja valtakunnallisista yhdistyksistä järjestää vertaistukihenkilöille säännöllisesti ryhmämuotoista työnohjausta.

Tavoitteena on, että vertaistuki kiinnittyisi yhä vahvemmin sydänsairastuneiden hoitopolkuun. Sydänpiirien ja valtakunnallisten yhdistysten työntekijät tekevät yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, jotta mahdollisimman moni sairastunut ja läheinen tuntisi sydänyhteisön vertaistukitoimintaa ja tietäisi, kuinka vertaistukihenkilöön voi ottaa yhteyttä.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut