Etusivu / Sydändigi / Osa 3 / 7 Vertaisopastajan tehtävät

Vertaisopastajan tehtävät

  1. Vapaaehtoisen digiopastajan ensisijainen tehtävä on opastaa netin ja sähköisten terveyspalveluiden käytössä. Opastukset tapahtuvat pääasiassa henkilökohtaisesti, eli opastaja neuvoo yhtä henkilöä kerrallaan.
  2. Vapaaehtoinen digiopastaja on vaitiolovelvollinen. Asiakkaan asioista, yhteystiedoista tai mistään häneen liittyvistä asioista ei tule puhua nimillä eikä tunnistettavasti toisille ihmisille. Opastaja pitää salassa opastettavan mahdollisesti ilmi tulevat henkilökohtaiset ja luottamukselliset asiat, eikä käytä niitä omaksi edukseen.
  3. Vapaaehtoinen digiopastaja ei hoida opastettavan raha-asioita.
  4. Vapaaehtoisena on hyvä huomioida ja muistaa selkeä viestiminen ja esimerkiksi opastettavan heikentynyt kuulo, näkö tai muisti.
  5. Opastuksesta ei oteta vastaan rahallista palkkiota, vaikka opastettava sellaista tarjoaisikin. Palkkana on molemminpuolinen hyvä mieli.
  6. Vapaaehtoistoiminta tapahtuu tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoinen apu ei ole ammattiauttamista.
  7. Vapaaehtoinen voi halutessaan lopettaa opastustoiminnan.
  8. Kaikista epäilyttävistä tai askarruttavista asioista opastustilanteissa tulee keskustella opastustoiminnan vastuuhenkilön kanssa.

Täyttämällä lomakkeen otamme sinuun yhteyttä ja voit aloittaa vapaaehtoisena digineuvojana toivomasi Sydänyhdistyksen tapahtumissa.

HUOM! Muualla kuin Uudenmaan alueella toimivat voivat valita vaihtoehdon ”Muu, toivon minuun otettavan yhteyttä”.

Haluan toimia(Pakollinen)
Nimi(Pakollinen)