Etusivu / Toimintaa / Vapaaehtoiseksi

Tule vapaaehtoiseksi

Sydänyhdistykset tarjoavat monipuolisia vapaaehtoistehtäviä. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla tekemään hyvää, ilmaista tukesi ja vaikuttaa tärkeäksi kokemiisi asioihin sydänterveyden saralla.

Haluamme sinutkin mukaan!

Tule mukaan ja löydä itsellesi hyödyllistä ja innostavaa tekemistä sydänterveydestä kiinnostuneiden kanssa. Vapaaehtoistoimijana toimit omien kykyjesi mukaan ammattilaisten tukemana, et heidän korvaajanaan. Vapaaehtoistoimijana olet tärkeä voimavara paikallisen sydänyhdistyksen toiminnassa. Teemme asioita yhdessä. Osaamme yhdessä. Vapaaehtoisena saat hyvää mieltä, tutustut uusiin ihmisiin ja opit uutta. Yhdistyksistä löytyy pieniä, kertaluontoisia, satunnaisia ja myös pidempiaikaisia tehtäviä.

 

Luontokuntosalille

Luontokuntosali on helppo ja hauska tapa tehdä vapaaehtoistyötä! Luontokuntosalin tavoitteena on kannustaa sydänsairastuneita liikkumaan. Koulutettu fysioterapeutti huolehtii ryhmän- ja harjoitteiden ohjaamisesta. Vertaisohjaajana olet mukana ja omalla osallistumisellasi kannustat muita ryhmän jäseniä liikkumaan sekä pitämään omasta hyvinvoinnistaan huolta. Harjoitteet toteutetaan ympäristön muotoja ja materiaalia hyödyntäen. Joka kerralle on suunniteltu sisältö teemoittain, esimerkiksi verenpaine tai sydämen vajaatoiminnan oireet. Luontokuntosalin vertaisohjaajana voit aloittaa, vaikka et olisikaan käynyt Sydänliiton vertaistukihenkilökoulutusta.

 

Sydänryhmän ohjaajaksi

Sydänryhmät ovat yleensä neljän tapaamiskerran ryhmiä, joissa käsitellään sydänsairastumisen vaikutuksia toiminnan kautta, esimerkiksi kirjoittamalla, askartelemalla tai musiikkia kuuntelemalla. Tekemisen parissa on hyvä keskustella, ja tapaamisten teemat aukaisevat usein lisää jutun aiheita.  Toisaalta tekemisen parissa voi olla hiljaa, antaa oman ajatuksen virrata ja kuunnella muita. Ryhmän ohjaamiseen saat koulutuksen ja valmiit ohjeet tapaamisten toteuttamiseksi. Sinun on suositeltavaa käydä Sydänliiton vertaistukihenkilön koulutus ennen tehtävään ryhtymistä.