Etusivu / Tukea / Vertaistuki

Löydä oma tukijasi

Oletko sairastunut tai sairastuneen läheinen? Haluaisitko jutella kokemuksistasi toisen samankaltaista kokeneen kanssa? Löydä Sydänliiton koulutettu vertaistukihenkilö läheltä tai kaukaa. Hän on vaitiolovelvollinen tavallinen ihminen, joka auttaa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevaa.

Sydänsairastuneiden tapaamiset

Tule keskustelemaan toisten saman kokeneiden kanssa. Paikalla on Sydänliiton kouluttama vertaistukihenkilö.

Työikäisten sydänsairastuneiden tapaamiset

Tahdistinryhmät Helsingissä ja Kotkassa

Sydämen vajaatoimintaryhmä

Lue lisää

 

Sydänryhmä

Sydänryhmä on neljän tapaamisen ryhmä, jossa vertaisohjaajan johdolla käsitellään sydänsairauden muuttamaa arkea. Ryhmässä päästään oivaltamaan, hyödyntämään ja vahvistamaan osallistujien erilaisia vahvuuksia ja voimavaroja. Tavoitteena on löytää ratkaisuja arkisiin haasteisiin, saada työkaluja sairauden kanssa elämiseen sekä rohkaistua tekemään tässä elämänvaiheessa tarvittavia muutoksia.  Tapaamisten teemoina ovat ravitsemus, liikunta, turvallinen lääkehoito sekä yleinen hyvinvointi.

Sydänryhmät
Etsi vertaistukihenkilö

Etsi sinulle sopivaa vertaistukihenkilöä Hae-toiminnolla. Ilman hakuehtoja näet kaikki vertaistukihenkilöt. Jos rajaat hakua, näet kriteerejäsi parhaiten vastaavan tukihenkilön ylimpänä. Vähennä hakuehtoja, jos tuloksia ei näy. Voit hakea tukihenkilöä myös vain yhdellä hakukriteerillä, esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Voit lähettää viestin tukihenkilölle täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Osaan vertaistukijoista voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Haluaisitko sinä vertaistukihenkilöksi?

Haluaisitko olla mukana tukemassa toisia sairastuneita tai läheisiä?

Toimintaan mukaan haluavien kanssa keskustellaan ja tehdään yhdessä päätös vertaistukihenkilöiden peruskoulutukseen osallistumisesta. Pääset mukaan sydänyhteisön viidensadan vertaistukihenkilön aktiiviseen joukkoon. Vertaistukihenkilöillä on yhteisiä tapaamisia ja toimintaan saa tukea.

Perehdytämme sinut valitsemaasi tehtävään tai tehtäviin Sydänliiton järjestämän vertaistukihenkilökoulutuksen avulla.

Tule rohkeasti mukaan, saat hyvän mielen toiminnasta toisten hyväksi!

Jos sinua itseäsi kiinnostaisi toimia vertaistukijana, voit olla yhteydessä Marika Vänskään puhelimitse 040 7234320 tai sähköpostitse marika.vanska@sydanliitto.fi.

 

TUTUSTU VERTAISTUKIROOLEIHIN
Tarinoita ja artikkeleita vertaistuesta
Sydänliitto

Lumi syntyi sydän rikki

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vertaistukea sepelvaltimotautia sairastaville

Lue artikkeli
Sydänliitto

Riikan tie vertaistukihenkilöksi

Lue artikkeli