Etusivu / Tukea / Kuntoutus

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Sydänliiton kursseille osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Lue myös monipuolisia sisältöjämme kuntoutumisesta sydan.fi palvelustamme.

Sydänliiton kurssit

Sydänliiton kurssit sopivat sinulle, joka etsit apua, tietoa ja vinkkejä arkeen sopeutumiseen sydänsairauden kanssa. Ryhmämuotoisilla kursseillamme pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia, kuuntelemaan ammattilaisten luentoja sekä jakamaan kokemuksia yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta.

Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Kurssimme ovat osallistujille maksuttomia. Voit hakeutua kaikille kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Hakeminen kurssille

Kaikki kurssit löytyvät Kurssikalenterista. Osalle kursseista riittää ilmoittautuminen kurssinvetäjälle osoitteeseen, jonka löydät kurssin kohdalta. Toisille kursseille tarvitaan kurssihakemus, sen löydät suomen- ja ruotsinkielisenä kunkin kurssin kohdalta. Kurssihakemus täytetään ja toimitetaan kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille.

KURSSIKALENTERI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

 

Sydänkurssit vähävaraisille

Sydänliitto järjestää lahjoitusvaroin sydänkursseja myös vähävaraisille henkilöille, joilla on sydänsairaus.

Seuraava kurssi järjestetään avokurssina, kokoontumiset viitenä tiistaina klo 15.30-17.00 Oodi-kirjaston kokoustiloissa. Kokoontumispäivät ovat 26.3., 2.4., 9.4., 23.4. ja 7.5. Jokaisella kerralla on tarjolla kevyt ateria. Kurssi on maksuton ja matkakuluihin voi saada korvausta.

LISÄTIETOJA JA HAKEMINEN KURSSILLE

Syksyn kurssi toteutetaan 11.-13.11. Hotelli Lepolammella. Lisätietoja myöhemmin.

Kurssien tavoitteena on, että haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleva sydänsairas löytää omaan arkeen hyvinvointia ja jaksamista tukevia keinoja. Kurssilla saa valmiuksia käsitellä sairastumisen / sairauden tuoman uuden elämänvaiheen muuttamaa elämää. Lisäksi pääsee keskustelemaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa ja saa tietoa mm. sähköisistä tukipalveluista.

Lisätietoja kurssit.etelasuomi@sydanliitto.fi tai puh. 050 400 5808

Tuetut hyvinvointilomat

Tuetut lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Tutustu Hyvinvointilomien tuettujen lomien tarjontaan.

HYVINVOINTILOMAT

Kelan Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen.

Sopeutumisvalmennuskurssit auttavat kuntoutujaa ja hänen perhettään sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin. Kuntoutuskurssilla kuntoutuja saa tukea sairaudesta tai vammasta kuntoutumiseen. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin.

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena. Lapsille suunnatut kurssit järjestetään perhekursseina, joille vanhemmat ja sisarukset voivat osallistua.

Osa kursseista järjestetään myös ruotsin ja saamen kielellä. Asiasta on mainittu näiden kurssien sivuilla. Ruotsin- ja saamenkielisille asiakkaille järjestetään tulkkaus koko kuntoutusohjelman ajaksi, jos Kela ei järjestä kuntoutusta heidän äidinkielellään.

TUTUSTU KELAN KURSSITARJONTAAN
Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit. Voit hakea erilaisia kursseja suodattimien avulla.

Hakijan henkilötietojen käsittely

Suomen Sydänliitto ry vastaa kursseihinsa liittyvistä henkilötiedoista. Sydänliitto, alueellinen sydänpiiri, sydänalue tai valtakunnallinen sydänyhdistys kerää, käsittelee ja käyttää hakijan henkilötietoja kurssitoiminnassaan. Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena ja perusteena on osallistujien valinta kursseille, kurssien järjestelyihin liittyvät toimet sekä kurssitoimintaan liittyvä raportointi.

LUE LISÄÄ

 

Lue lisää kuntoutumisesta
Sydänliitto

Sydänliitto mukana Pieni ele -keräyksessä

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sairastumisesta toipuminen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Tulppa-ryhmäkuntoutus teki paluun Ilomantsiin

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sydänliiton kursseilta toiveikkuutta tulevaisuuteen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kurssilta vertaistukea ja varmuutta liikkumiseen

Lue artikkeli