Hyppää sisältöön

Nopean Avun Apurit eli NaApurit-hanke

Hanke on päättynyt. Saat lisätietoja hankkeesta Keski-Suomen Sydänpiiristä.

 

NaApurit-hankkeessa mallinnettiin kokeilu- ja kehittämistoiminnan avulla vapaaehtoisten auttajien ryhmiä. Ryhmäläiset saivat hätäensiapu- ja alkusammutusvalmennusta. Hankkeessa tehtiin tiivistä yhteistyötä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoidon ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen asiantuntijoiden kanssa.

Auttajaryhmiä muodostui kuuden kunnan alueelle: Joutsa, Keuruu, Kinnula, Saarijärvi, Viitasaari ja Pihtipudas, yhteensä 15 auttajaryhmää 20 kylään. Auttajaryhmätoimintaan sitoutui yli 100 henkilöä. Jatkossa siis yli 100 maaseudun kyläläistä on valmiina aloittamaan elvytyksen ja käyttämään kylän sydäniskuria. He saavat suoraan hätäkeskukselta ilmoituksen oman toiminta-alueensa elottomuushälytyksestä.

Kaiken kaikkiaan hankkeessa tavoitettiin yli 4500 ihmistä, joille esiteltiin elvytyksen ja sydäniskurin käytön osaamisen tärkeyttä, 112- ja ”Löydä lähin sydäniskuri”-sovellusta sekä defi.fi-palvelua. Hankkeessa pidettiin 71 elvytysvalmennusta, joihin osallistui 824 henkilöä, ja 10 virtuaalivalmennusta. Niiden seurauksena mm. neljässä sydänyhdistyksessä on nyt elvytysvastaavat.

Hankeen hallinnoijana oli Keski-Suomen Sydänpiiri ry ja osatoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, jotka toteuttivat hankeen Keski-Suomen maaseutualueilla 1.1.2019-31.5.2021. Hanketta rahoitti Keski-Suomen ELY-keskus EU:n maaseuturahastosta.

 

Liitteet

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot