Flytta dig till innehållet

fi

sv

Stöd för sällsynta hjärtsjukdomar

Har du eller någon närstående en sällsynt hjärtsjukdom? Nedan hittar du information om våra rikstäckande organisationer som ger stöd och organiserar aktiviteter för personer med sällsynta hjärtsjukdomar och deras nära och kära.

Karpatiat ry

Karpatiat ry är en rikstäckande förening av hjärtmuskelpatienter och deras släktingar. Det ger kamratstöd, rehabiliteringsaktiviteter, rekreation och möjlighet att påverka. Föreningen samarbetar med vårdaktörer och andra intressenter. Föreningen syftar till att öka medvetenheten om hjärtmuskelsjukdomar och fungerar som en intresseorganisation för sina medlemmar.

Karpaterna tillhandahåller kamratstöd för personer med kardiomyopati, hjärtsarkoidos och jättecellsmyokardit, liksom deras släktingar, och anordnar olika anpassningskurser. Fritidstips för lokala tranbärsgrupper möts i olika delar av Finland.

Bekanta dig med föreningens aktiviteter

Hjärt- och lungtransplantationer – SYKE ry

Hjärt- och lungtransplantationer – SYKE ry grundades 1990 för att fungera som en kontakt- och intresseorganisation för hjärt-, lung- och hjärta-lungtransplantationer och deras släktingar. SYKE: s medlemsaktiviteter inkluderar utbildning, information, fritids- och kulturaktiviteter och rehabiliteringskurser.

Expertföreläsningar anordnas i samband med mötena. Hälsa och fitness spelar en viktig roll. Tävlingsidrott deltar också både i Finland och utomlands.

Bekanta dig med föreningens aktiviteter

Hjärtebarn och -vuxna

Hjärtebarn och -vuxna är en rikstäckande patientorganisation som främjar intressen för personer med medfödda hjärtfel och deras nära och kära.

Föreningens huvudmål är att verka för alla människor med medfödd hjärtsjukdom och deras nära och kära, liksom en kontakt mellan denna grupp patienter och vårdpersonal.

Vi anordnar ett brett utbud av anpassningscoaching och rehabiliteringskurser, lägeraktiviteter och rikstäckande evenemang och möten, inte bara för hjärtbarn och deras familjer, utan också för ungdomar och vuxna med hjärtproblem. Vi ger information om medfödda hjärtsjukdomsproblem genom att publicera en fyraårig medlemsmagasin, producera broschyrer och annat informationsmaterial.

Bekanta dig med föreningens aktiviteter

Sökning

Hittades 0 resultat