Hyppää sisältöön
Etusivu / Jäsenhankinta / Eettiset periaatteet jäseneduista sopimisen tueksi

Eettiset periaatteet jäseneduista sopimisen tueksi

Alta löydät Sydänliiton eettiset periaatteet yritysyhteistyön tekemiseen, mukaan lukien paikallisista jäsenedusta sopiminen.

Anna Autio, järjestökoordinaattori
Julkaistu 24.10.2024

Eettiset periaatteet

Sydänliiton periaatteena yritysyhteistyössä on, että sydän- ja verisuoniterveyttä ei voi antaa minkään yhteistyökumppanin yksinoikeudeksi. Suomen Sydänliitto ei suosittele minkään yrityksen tuotteita sydänterveyttä edistävinä.

Sydänliiton yhteistyökumppani ei voi toimia alueella, joka on ristiriidassa sydän- ja verisuoniterveyden kanssa, on eettisesti arveluttava tai jonka yrityskuva on ristiriidassa Sydänliiton järjestökuvan kanssa. Esimerkiksi liiton ravitsemussuositusten kanssa ristiriidassa olevat elintarvikkeet eivät sovi yhteistyön välineeksi.

Kaikilta yhteistyökumppaneilta Sydänliitto edellyttää ihmisoikeuksien ja ihmisten perusoikeuksien kunnioittamista sekä luonnonvaroja säästävien ja kestävää kehitystä edistävien periaatteiden noudattamista. Sydänliitto ei tee yhteistyö terveyttä vaarantavia tuotteita, kuten tupakkaa tai alkoholia valmistavan yrityksen tai yhteisön kanssa näiden tuotteiden myynnin edistämiseksi eikä tuotteitaan tai toimintaansa katteettomin terveyslupauksin markkinoivan yrityksen kanssa.

  • Sydänliitto säilyttää kaikissa tilanteissa riippumattomuutensa ja itsemääräämisoikeutensa.
  • Sydänliitto toimii eri yhteistyökumppaneiden kanssa tasapuolisesti ja puolueettomasti.
  • Yhteistyöyritys ei voi vaikuttaa toiminnan eikä julkaisujen sisältöön.
  • Yhteistyö perustuu avoimuudelle ja on julkista.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä järjestökoordinaattoriin Anna Autioon (anna.autio@sydanliitto.fi).

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut