Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Verkkosivuille kirjautuminen / Näin kirjaudut yhdistyksesi verkkosivuille

Näin kirjaudut yhdistyksesi verkkosivuille

Sydänyhdistyksen verkkosivuille kirjaudutaan yhdistyksen omalla Sydän 0365-tunnuksella (Microsoft-tunnus). Jos teillä ei ole tunnuksia, ole yhteydessä piiriisi.

Anna Autio, järjestökoordinaattori
Julkaistu 24.3.2021
Päivitetty 12.3.2024

Tarvitset aina kirjautumiseen O365-tunnuksia eli ns. sydan.fi-tunnuksia, joihin kaikilla yhdistyksillä on oikeus. Tunnukset toimivat niin, että yhdistyksen tunnuksilla pääsee oman yhdistyksen ylläpitoon ja piirin tunnuksilla pääsee hallinnoimaan piirin alueen sivustoja. Oman yhdistyksen / piirin tunnus ohjaa automaattisesti oikealle sivustolle.

Missä ja miten kirjautuminen yhdistyksen sivulle tapahtuu?

  1. Käytä aina uusinta selainta (Chrome tai Firefox), joka olet käynnistänyt tietokoneellasi tyhjänä eli siellä ei ole muissa välilehdissä mitään auki.
  2. Mene nyt tällä tyhjällä selaimellasi osoitteeseen sydan.fi/wp-admin. Siellä on sydän-logon alla nappi Kirjaudu Sydän 0365-tunnuksella. Paina ainoastaan sitä.
  3. Nyt tulee käyttää sydan.fi-tunnustasi eli syötä yhdistyksesi 0365-tunnus (Microsoft), joka on muodossa yhdistyksen_nimi@sydan.fi esimerkiksi alajarvi@sydan.fi. Paina Jatka.
  4. Syötä nyt yhdistyksen tunnuksesi salasana. Paina Kirjaudu sisään -nappia.
  5. TODELLA TÄRKEÄÄ. Jos et muista salasanaasi ja sitä ei löydy keneltäkään muulta teidän yhdistyksestäsi, se on pakko nollata eli ole yhteydessä liittoon lähettämällä sähköpostia tiketti@sydan.fi osoitteeseen. Kerro viestissä mistä yhdistyksestä on kyse ja mikä on sinun puhelinnumerosi. Salasanaa et voi itse nollata Microsoftin palvelussa, joten älä paina En muista salasanaani Microsoftin kirjautumisikkunassa.
  6. Valitse Haluatko pysyä sisäänkirjautuneena? -kohdassa EI. Tämä pakottaa kirjautumaan joka kerta ja tällä välttää suurimpia ongelmia kirjautumisessa.
  7. Kun kirjautuminen menee onnistuneesti, näet verkkosivusi ja klikkaa yhdistyksesi sivuston kohdalta Näytä ohjauspaneeli – sen jälkeen olet yhdistyksesi sivuun hallinnassa. Hienoa.
  8. Kiittele itseäsi – olet hienosti kirjautunut ylläpitoon. Hyviä päivityshetkiä!
  9. Tärkeää on sitten kirjautua aina pois sivuilta ja sulkea kokonaan selain lopuksi. Tällä vältät suurimpia ongelmia kirjautumisessa.

Olen unohtanut sanasanani yhdistyksen 0365-tunnukseen?

On ihan tavallista, että salasana on unohtunut. Tämä vaatii ylläpitäjän toimia eli liiton IT-tiimin tulee nollata salasana. Nollaamista ei voi tehdä Microsoftin kirjautumisen puolelta, vaan on sinun lähettävä sähköpostia tiketti@sydan.fi -osoitteseen. Kerro viestissäsi tarkasti mistä yhdistyksestä on kyse ja mikä on sinun puhelinnumerosi.

TODELLA TÄRKEÄÄ. Viestikää yhdistyksen vastuuhenkilöiden kanssa siitä, että teillä on käytössä aina yhteinen sama salasana. Tällä tavalla vältätte sen, että salasanaa ei turhaan nollata ja aiheuta ongelmia yhteiskäyttämisessä.

Sain virheilmoituksen kirjautumisen yhteydessä – mitä teen?

  1. Yrität kirjautua yhdistyksesi tunnuksilla ja salasanoilla sivustolle ja saat alla olevan virheilmoituksen. Tämä kertoo, että yrität kirjautua väärässä paikassa eli korjaa niin, että menet kirjautumaan sydan.fi/wp-admin – osoitteessa.

 

En pääse vanhoilla tunnuksilla mitkä olivat käytössä sydanliitto.fi-puolella?

Vanhat tunnukset eivät toimi ollenkaan uudessa palvelussa. Käytä yhdistyksesi O365-tunnuksia, jotka ovat teillä käytössä. Jos sinulla ei ole näitä tunnuksia, ole yhteydessä piiriisi ja pyydä heitä tilaamaan teidän yhdistyksellenne O365-tunnukset.

Meillä ei ole vielä yhdistyksen sydan.fi tunnusta eli O365-tunnusta? Mistä saan tunnuksen?

Jos sinulla ei ole näitä tunnuksia, ole yhteydessä piiriisi ja pyydä heitä tilaamaan teidän yhdistyksellenne O365-tunnukset.

Miten voin testata, että oma sydänyhdistyksen 0365-tunnus ja salasana ovat oikein?

Helpoin tapa on mennä selaimella osoitteeseen portal.office.com. Se on Microsoftin 0365-palvelu, joka ylläpitää sinun yhdistyksesi 0365-tunnustasi. Jos pääset kirjautumaan yhdistyksesi 0365-tunnuksilla (esim. alajarvi@sydan.fi) palveluun oikein, oma kirjautuminen onnistuu oikein hyvin.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut