Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikko / Sydänviikko 2024 ja 2025

Sydänviikko 2024 ja 2025

Lämmin kiitos Sydänviikon liikunta- ja muidenkin tapahtumien järjestämisestä. Yhdessä saimme mahtavasti aikaan liikettä ja vipinää ympäri Suomea.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 15.6.2024
Päivitetty 17.6.2024

Kesäkuun ajankohtaiset asiat

Palkitut sydänyhdistykset

Sydänviikolla eniten osallistujia omaan jäsenmääräänsä nähden liikuntatapahtumaan houkutellut yhdistys palkittiin 500 euron palkinnolla. Voittajan eli Jurvan Sydänyhdistyksen koko perheen liikuntatapahtumassa oli mukana 62 % yhdistyksen jäsenmäärästä. Hieno saavutus. ONNEA!

Sydänviikolla kaikkien liikuntatapahtuman järjestäneiden yhdistysten kesken arvottiin myös 500 euron palkinto. Arpaonni osui tänä vuonna Ähtärin Seudun Sydänyhdistykseen, joka järjesti Sydänviikon kävelyretken. ONNEA!

Molemmat palkintorahan on tarkoitettu yhdistyksen liikuntatoiminnan vahvistamiseen yhdistyksen oman valinnan mukaan.

Sydänviikko 2025

Kuulemme tarkkaan Sydänviikon 2024 palautekyselyn tulosten avulla yhdistyksien toiveita Sydänviikolle 2025. Järjestötiedotteessa 8/24 jaamme kaikille tutustuttavaksi palautekyselyn tulokset. Sydänliiton syyskokouksen (5.10.24) jälkeen osaamme viestiä Sydänviikon 2015 teemasta ja kohderyhmästä.

 

Toukokuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon liikuntatapahtumien osallistujamäärät Kiltaan

Muistattehan kirjata osallistujamäärät Kiltaan. Eniten osallistujia suhteessa omaa jäsenmääräänsä houkutellut sydänyhdistys saa liitolta merkittävän liikuntaan liittyvän palkinnon liikuntatoimintansa tueksi. Toinen merkittävä palkinto arvotaan kaikkien Sydänviikolla liikuntatapahtuman järjestäneiden sydänyhdistyksien kesken. Palkinnot arvotaan Killasta löytyvien Sydänviikon liikuntatapahtumien ja niiden osallistujamäärien perusteella. Jos yhdistyksenne haluaa osallistua arvontoihin, on nämä tiedot vietävä Kiltaan viimeistään 31.5. Ne lisätään niin, että ensin haetaan kyseinen tapahtuma. Valitaan muokkaa-kohta, ja aukeavaan näkymään kirjataan osallistujien lukumäärä.

Valokuvia liikuntatapahtumista

Muistittehan ottaa runsaasti valokuvia liikuntatapahtumastanne. Valitkaa mielestänne muutama mukava kuva ja lähettäkää ne liittoon viimeistään 31.5. osoitteeseen annukka.alapappila@sydanliitto.fi. Kuvan mukaan tarvitaan kuvaajan nimi sekä lyhyt kuvateksti, joka kertoo, mistä on kyse, millä paikkakunnalla ja minkä sydänyhdistyksen tapahtumasta kuva kertoo sekä muutama tunnelmaan liittyvä lause. Osa kuvista julkaistaan Sydän-lehdessä 3/24 Ympäri Suomen -sivulla.

Sydänviikon 2024 palautekysely

Sydänviikon 2024 kysely lähetetään sähköpostilla suoraan yhdistyksien puheenjohtajille ja sihteereille maanantaina 20.5. Jokaisesta yhdistyksestä toivotaan vain yksi vastaus palautekyselyyn. Vastausaika päättyy 31.5. Kysely sisältää myös kysymyksen liittyen Sydänviikon 2025 teemaan ja kohderyhmään. Nyt on hyvä mahdollisuus kertoa yhdistyksen ajatuksia seuraavalle Sydänviikolle.

Sydänviikon jäsenhankintakampanja

Sydänviikon tapahtumissa te yhdistykset teitte jäsenhankintaa. Lämmin kiitos siitä. Sydänviikolla liittyneiden kesken arvotaan kylpylälahjakortti. Uusien jäsenten tulee olla Killassa viimeistään 7.6., jotta he osallistuvat arvontaan. Arvonta tapahtuu tämän jälkeen, ja lahjakortti postitetaan voittajalle kesäkuun aikana. 

Huhtikuun ajankohtaiset asiat

Liikuntatapahtumien kirjaaminen hyvissä ajoin Kiltaan

Jotta mahdollisimman moni löytäisi Sydänviikolla mukaan yhdistyksen liikuntatapahtumaan, on tärkeää kirjata liikuntatapahtumat hyvissä ajoin Kiltaan. Tapahtuman nimen on hyvä viitata liikuntaan. Tapahtuman lajiksi tulee valita Sydänviikon liikuntatapahtuma 2024 ja tapahtumaluokaksi Sydänviikko.

Tapahtumalle on suotavaa asettaa oma tapahtumakuva. Valinta löytyy tapahtuman syöttösivun lopusta. Kuva ladataan omalta koneelta. Sopivia kuvia löytyy mediapankista (Piirit ja yhdistykset -osio ja Sydänviikko 2024 -kansio / SOMEKUVAT), esimerkiksi tämä. Myös yhdistyksen omia kuvia voi käyttää, kunhan kuvan koko on alle 2 Mt.

Sydänviikon paketit ovat lähetetty ja niihin on lisätty malliksi puuvillakassi

Sydänviikon paketit ovat nyt lähetetty kaikille tilaajille. Mikäli ette ole pakettia vielä saaneet, niin olkaa yhteydessä tilaukset@sydanliitto.fi sähköpostitse meihin, niin selvitämme asiaa. Tarkistakaa saamanne paketit ja jos jotain kysyttävää sisällöstä tulee, niin laittakaa kysymykset tilaukset@sydanliitto.fi sähköpostiin.

Pakettiin on lisätty ylimääräisenä malliksi puuvillakassi. Tätä kassia pystyy tilaamaan lisää Yhdistyskaupasta Kirjaudu sisään | Sydänliitto (mycashflow.fi), josta löytyy myös muita Sydänliiton tuotteita.

Oman Sydänviikon tapahtuman markkinointi ja viestintä

Sydänviikon digitaaliset markkinointi- ja viestintämateriaalit ovat saapuneet. Hyödyntäkää niitä kattavasti tehden Sydänviikon tapahtumianne hyvissä ajoin tiedetyksi. Materiaalit löytyvät Sydänliiton mediapankista Piireille ja yhdistyksille tarkoitetusta osiosta Sydänviikko 2024 -kansiosta. (salasana: Sydänyhteisö1) Tarjotkaa materiaaleja myös paikallisille kumppaneillenne, kuten apteekeille. Mukana paketissa on muiden muassa apteekkien infonäytöille ja sosiaaliseen mediaan sopivia aineistoja.

Olettehan myös muistaneet ilmoittaa tapahtumanne paikallisten medioidenne tapahtumakalentereihin? Ne ovat maksuttomia ja tavoittavat hyvin oman alueenne ihmisiä. Muistakaa myös kysyä esim. kuntanne liikuntapalveluilta, josko he voisivat tiedottaa tapahtumastanne omissa kanavissaan? Myös seurakunnat tai muut paikalliset yhdistykset kuten latuyhdistykset voivat tarjota viestinnällistä apuaan. Yhteistyö kannattaa myös viestinnässä!

Valokuvia liikuntatapahtumista

Muistattehan ottaa runsaasti valokuvia liikuntatapahtumastanne. Valitkaa mielestänne muutama mukava kuva ja lähettäkää ne liittoon viimeistään 31.5. osoitteeseen annukka.alapappila@sydanliitto.fi. Kuvan mukaan tarvitaan kuvaajan tiedot sekä lyhyt kuvateksti, joka kertoo, mistä on kyse, millä paikkakunnalla ja minkä sydänyhdistyksen tapahtumasta kuva kertoo sekä muutama tunnelmaan liittyvä lause. Osa kuvista julkaistaan Sydän-lehdessä 3/24 Ympäri Suomen -sivulla.

Sydänviikon aikana jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan kylpylälahjakortti.

Sydänyhdistykset ovat erittäin keskeisessä roolissa Sydänviikon tapahtumien järjestäjinä, mutta samalla myös uusien jäsenten hankinnassa. Sydänviikon aikana sydänyhdistykset toivottavat tervetulleiksi uudet jäsenet mukaan toimintaan. Sydänliitto haluaa tukea tätä sydänviikon aikana tehtävää jäsenhankintaa ja Sydänviikon aikana jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan Holiday Club-kylpylälahjakortti. Lahjakortin arvonta tapahtuu kesäkuussa ja lahjakortti lähetetään suoraan arvonnan voittaneelle henkilölle.

Liikkuen hyvää sydämelle-voimaa luonnosta -verkkoluento 14.5. klo 18 (kesto 30-45 min.)

Luento on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja sydämen hyvinvoinnista kiinnostuneille. Yhdistys voi markkinoida verkkoluentoa hyvissä ajoin ja halutessaan järjestää verkkoluennon katselutilaisuuden. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteessa sydan.fi/verkkoluennot 3–4 viikkoa ennen luentoa. Hienoa, jos välitätte alla näkyvää ilmoittautumislinkkiä eteenpäin. Jos yhdistys järjestää katselutilaisuuden, se saa ilmoittautumisen kautta ennen verkkoluentopäivää osallistumislinkin, jonka avulla yhteinen katselu onnistuu.

Ilmoittautumislinkki:  Liikkuen hyvää sydämelle – voimaa luonnosta – Sydänliitto (sydan.fi)

Ihanaa Sydänviikkoa! 

Maaliskuun ajankohtaiset asiat

Lahjoituksia MobilePay:n avulla

Jokaisella piirillä/yhdistyksellä on mahdollisuus tilata itselleen MobilePay lyhytnumero, jota voi käyttää lahjoituksen vastaanottamisessa. Tällöin lahjoitukset tulevat Sydänliiton tilille ja ne maksetaan avustuksina piirin/yhdistyksen tilille kaksi kertaa vuodessa.

Sydänviikon teemapaketissa on kolme pöytäkolmiota, joissa kerrotaan Sydänliitosta yleisesti, jäsenyydestä ja liittymisestä, sekä lahjoittamisesta. Pöytäkolmiossa on Suomen Sydänliitto ry:n MobilePay numero ja qr-koodi, mutta tuohon paikkaan voi jokainen yhdistys laittaa oman MobilePay numeron ja qr-koodin. MobilePay lyhytnumeron voitte tilata tilaukset@sydanliitto.fi sähköpostilla ja samalla teille tilataan tarrat, joita voitte käyttää mm. tuossa pöytäkolmiossa. Jos teillä on jo numero, mutta ei tarroja, niin voitte niistäkin tehdä tilauksen tuohon sähköpostiin.

Tehkää tilaus mahdollisimman pian, jotta tarrat ehtivät perille ennen Sydänviikkoa.

Yritysten Sydänviikko

Sydänviikolla myös yritykset ovat tervetulleita järjestämään tapahtuman omassa työyhteisössään! Yritykset voivat ladata yritysten vinkkivihon osoitteesta sydan.fi/yritystensydanviikko .

Voitte vinkata sidosryhmillenne ja tutuillenne yritysten Sydänviikosta ja kannustaa heitä lataamaan vinkkivihko. Sieltä löytyy paljon käytännön esimerkkejä ja konkretiaa Sydänviikon järjestämiseksi yrityksissä. Lisää yrityksille suunnattuja materiaaleja tulee ladattavaksi ja luettavaksi huhtikuussa!

Saatte ladattua yritysten vinkkivihon itsellenne tästä.

Voitte kysyä lisää ja ohjata kaikki yrityksiltä tulevat kysymykset yritysten Sydänviikosta Karo Tammelalle – karo.tammela@sydanliitto.fi tai 050 468 7632

Materiaaleja markkinointiin ja viestintään

Tuotamme kattavasti digitaalisia materiaaleja, joita voitte hyödyntää Sydänviikon tapahtumienne markkinoinnissa ja viestinnässä. Materiaalit ovat ladattavissa Sydänliiton mediapankista (Piirit ja yhdistykset -osio ja Sydänviikko 2024 -kansio) viikolla 15. Materiaalit kattavat muiden muassa kuvia sosiaaliseen mediaan, bannereita ja infonäyttökuvia esim. apteekeille tarjottavaksi.

Sydänviikon kampanjointi

Kampanjoimme Sydänviikkoa ostetuilla mainospaikoilla sekä Sydänliiton omissa kanavissa 6.-19.5. välisenä aikana. Mainonnan pääpaino on sosiaalisessa mediassa ja erityisesti Facebookissa. Mainontaa kohdennetaan alueille, joissa on Kiltaan merkittyjä Sydänviikon tapahtumia. On siis tärkeää, että tapahtumanne on Kiltaan merkitty, jotta voimme tukea sitä kohdennetulla mainonnalla.

Mainonnassa ydinviestimme on ”Löydä oma paikallinen Sydänviikon tapahtumasi ja tule mukaan!” – Mainonnasta ohjaamme Sydänviikon kampanjasivuille sydan.fi/sydanviikko , josta voi etsiä oman paikallisen Sydänviikon tapahtuman. Huomaattehan, että tapahtuma löytyy vain, mikäli se on merkittynä Kiltaan.

Helmikuun ajankohtaiset asiat

Muistakaa tilata Sydänviikon teemapaketti Sydänkaupasta 29.2.2024 mennessä. Jos tarvitsette Sydänviikolle Sydän 2/2024 -lisälehtiä, niin niiden tilaus on tehtävä 21.3.2024 mennessä.

Yhdistys voi tulostaa tarvittaessa lisää seuraavia Sydänviikon materiaaleja:

Vinkkejä porrasliikuntaan -aineisto sisältää lihaskunto- ja venyttelyliikkeitä sekä Mindfulness-harjoituksen ja se sopii hyvin käytettäväksi Sydänviikon liikuntatapahtumissa.

Esitepohjat, joita voi hyödyntää yhdistyksen toimintaa esitellessä ja jäsenhankinnassa. Linkki vie mediapankkiin, josta voi ladata aineiston omalle koneelle.

Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna myös yrityksissä

Yritysten Sydänviikko kutsuu työyhteisöt mukaan järjestämään teemaviikkoa omilla työpaikoillaan. Tapahtuma ei maksa yrityksille mitään, ja halukkaat yritykset järjestävät tapahtuman omaehtoisesti omalle henkilöstölleen. Yrityksiä varten on koostettu oma vinkkivihko, jonka he voivat ladata sydan.fi/yritystensydanviikko-sivulta. Sivusto aukeaa lähipäivinä. Julkaisemme huhtikuussa digitaalisen materiaalipaketin, jota työyhteisöt voivat hyödyntää tapahtumaviikolla.

Sydänviikko on positiivinen tapa tavoittaa työikäiset ja siksi kutsummekin yritykset mukaan tänä vuonna. Mikäli haluatte asiasta lisätietoa, niin ottakaa yhteyttä Karo Tammela, (varainhankinnan asiantuntija, yritykset), 05046887632 tai karo.tammela@sydanliitto.fi. 

Tammikuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon vinkkivihko on postitettu yhdistyksien puheenjohtajille ja sihteereille viime viikon lopulla ja sen pitäisi ehtiä perille viikolla 4 ( 22.-26.1.) Toivottavasti yhdistyksenne Sydänviikon suunnittelu on käynnissä ja mukavaa, jos hyödynnätte vinkkivihkoa tapahtumien järjestämisessä.

Tässä sähköinen suomenkielinen ja ruotsinkielinen vinkkivihko.

Sydänviikon teemapaketti on jo esillä ja tilattavissa Sydänkaupassa. Paketin tarkka sisältö löytyy tuotetiedoista. Jokainen yhdistys/piiri/alue saa tilata yhden paketin postikulujen hinnalla, lisäpaketit maksavat 30€/kpl. Muista tehdä tilaus 29.2.2024 mennessä. Sydänviikon materiaalien toimitus alkaa viikolla 16.

Mikäli tarvitsette Sydänviikolle ekstra 02/2024 Sydän -lehtiä, niin ne on tilattavissa Sydänkaupasta 21.3.2024 asti.

Yhdistyskaupasta, osoitteesta sydan.fi/yhdistyskauppa, löydätte perinteisten tekstiilien lisäksi muita Sydänviikkoon sopivia tuotteita. Kauppaan pitää rekisteröityä ennen tilauksen tekemistä.

Marraskuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon vinkkivihko on juuri lähdössä taitto- ja painokierrokselle täältä liitosta.  Vihko toimitetaan teille yhdistyksiin tammikuun alkupuolella. Kun saatte vihon, niin huomaatte sen sisältävän myös tärkeää ajankohtatietoa keväälle. Vinkkivihon kuvaama Sydänviikon paketti on tilattavissa helmikuussa 2024 eli viimeistään 29.2.2024.

Nyt on hyvä aika käynnistää tai jatkaa Sydänviikon liikuntatapahtumien suunnittelua ja kutsua sopivia paikallisia yhtistyökumppaneita mukaan.

Lokakuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikolla on tarkoitus houkutella kaikki paikkakuntalaisia ja erityisesti sydänsairautta sairastavia ja heidän läheisiään liikkumaan yhdessä samalla tutustuen yhdistyksenne toimintaan. Teillä yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää rennon letkeä liikuntatapahtuma, jossa osallistujat voisivat kokea onnistumista, jaksamista ja rohkeutta liikkua sairaudesta huolimatta.  Tapahtumassa voisi olla mahdollisuus tutustua monille uusiin liikuntamuotoihin.

Tutun Sydänviikon vinkkivihon myötä te yhdistykset saatte vinkkejä, kuinka järjestää liikuntatapahtuma, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan vuoden 2023 tapaan porrasliikuntaan. Uusina liikuntamuotoina tarjoilla on lisäksi lintujen bongailu ja pyöräily. Yhdistyksellänne on mahdollisuus järjestää myös oman valintansa mukainen liikuntatapahtuma.

Paikallisia luontevia yhteistyökumppaneita tapahtuman järjestämisessä voivat olla esimerkiksi paikallinen latuyhdistys  ja kunnan liikuntapalvelut.

Liikuntatapahtumassa on mahdollista esitellä oman yhdistyksen liikuntatoimintaa ja myös muuta toimintaa. Jäsenhankintaan ja yhdistyksen omaan varainhankintaan saatte ideoita vinkkivihossa. Vinkkivihko toimitetaan teille yhdistyksille tammikuussa.

Sydänviikolla järjestetään 14.5. Liikkuen hyvää sydämelle -verkkoluento, jota yhdistys voi markkinoida omia kanaviaan pitkin tai/ja järjestää verkkoluennon katselutilaisuuden.

Vuoden 2023 tapaan kaikkien Sydänviikon liikuntatapahtumia järjestävien yhdistyksien kesken arvotaan liikuntaan liittyvä arvokas palkinto. Yhdistys, jonka tapahtumassa on suhteessa oman jäsenmääräänsä eniten osallistujia, palkitaan myös liikuntaan liittyvällä arvokkaalla palkinnolla.

Jo nyt voi olla hyvä hetki pistää ajatukset liikkeelle Liikkuen hyvää sydämelle -Sydänviikon viettämiseksi 12.-19.5.2024 Mahdollisille paikallisille yhteistyökumppaneille voitte jo kertoa suunnitelmistanne hyvissä ajoin.

Yhdessä saamme aikaan mukavaa liikettä keväisessä ulkoilmassa luonnon helmassa.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut