Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista helmikuu 2024 / Sydänviikko 2024

Sydänviikko 2024

Sydänviikkoa 2024 vietämme 12.-19.5. ja sen teemana on vuoden 2023 tapaan Liikkuen hyvää sydämelle. Seuraamalla joka kuun 20. päivän ilmestyvää järjestötiedotetta yhdistyksenne saa päivittyvää tietoa valmistautuessaan Sydänviikon viettämiseen. Tehdään yhdessä iloinen Sydänviikko toukokuulle ja houkutellaan oman paikkakunnan väki mukaan nauttimaan rennon letkeästä liikkumisesta keväisessä luonnossa.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 14.2.2024
Päivitetty 19.2.2024

Helmikuun ajankohtaiset asiat

Muistakaa tilata Sydänviikon teemapaketti Sydänkaupasta 29.2.2024 mennessä. Jos tarvitsette Sydänviikolle Sydän 2/2024 -lisälehtiä, niin niiden tilaus on tehtävä 21.3.2024 mennessä.

Yhdistys voi tulostaa tarvittaessa lisää seuraavia Sydänviikon materiaaleja:

Vinkkejä porrasliikuntaan -aineisto sisältää lihaskunto- ja venyttelyliikkeitä sekä Mindfulness-harjoituksen ja se sopii hyvin käytettäväksi Sydänviikon liikuntatapahtumissa.

Esitepohjat, joita voi hyödyntää yhdistyksen toimintaa esitellessä ja jäsenhankinnassa. Linkki vie mediapankkiin, josta voi ladata aineiston omalle koneelle.

Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna myös yrityksissä

Yritysten Sydänviikko kutsuu työyhteisöt mukaan järjestämään teemaviikkoa omilla työpaikoillaan. Tapahtuma ei maksa yrityksille mitään, ja halukkaat yritykset järjestävät tapahtuman omaehtoisesti omalle henkilöstölleen. Yrityksiä varten on koostettu oma vinkkivihko, jonka he voivat ladata sydan.fi/yritystensydanviikko-sivulta. Sivusto aukeaa lähipäivinä. Julkaisemme huhtikuussa digitaalisen materiaalipaketin, jota työyhteisöt voivat hyödyntää tapahtumaviikolla.

Sydänviikko on positiivinen tapa tavoittaa työikäiset ja siksi kutsummekin yritykset mukaan tänä vuonna. Mikäli haluatte asiasta lisätietoa, niin ottakaa yhteyttä Karo Tammela, (varainhankinnan asiantuntija, yritykset), 05046887632 tai karo.tammela@sydanliitto.fi. 

Tammikuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon vinkkivihko on postitettu yhdistyksien puheenjohtajille ja sihteereille viime viikon lopulla ja sen pitäisi ehtiä perille viikolla 4 ( 22.-26.1.) Toivottavasti yhdistyksenne Sydänviikon suunnittelu on käynnissä ja mukavaa, jos hyödynnätte vinkkivihkoa tapahtumien järjestämisessä.

Tässä sähköinen suomenkielinen ja ruotsinkielinen vinkkivihko.

Sydänviikon teemapaketti on jo esillä ja tilattavissa Sydänkaupassa. Paketin tarkka sisältö löytyy tuotetiedoista. Jokainen yhdistys/piiri/alue saa tilata yhden paketin postikulujen hinnalla, lisäpaketit maksavat 30€/kpl. Muista tehdä tilaus 29.2.2024 mennessä. Sydänviikon materiaalien toimitus alkaa viikolla 16.

Mikäli tarvitsette Sydänviikolle ekstra 02/2024 Sydän -lehtiä, niin ne on tilattavissa Sydänkaupasta 21.3.2024 asti.

Yhdistyskaupasta, osoitteesta sydan.fi/yhdistyskauppa, löydätte perinteisten tekstiilien lisäksi muita Sydänviikkoon sopivia tuotteita. Kauppaan pitää rekisteröityä ennen tilauksen tekemistä.

Marraskuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon vinkkivihko on juuri lähdössä taitto- ja painokierrokselle täältä liitosta.  Vihko toimitetaan teille yhdistyksiin tammikuun alkupuolella. Kun saatte vihon, niin huomaatte sen sisältävän myös tärkeää ajankohtatietoa keväälle. Vinkkivihon kuvaama Sydänviikon paketti on tilattavissa helmikuussa 2024 eli viimeistään 29.2.2024.

Nyt on hyvä aika käynnistää tai jatkaa Sydänviikon liikuntatapahtumien suunnittelua ja kutsua sopivia paikallisia yhtistyökumppaneita mukaan.

Lokakuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikolla on tarkoitus houkutella kaikki paikkakuntalaisia ja erityisesti sydänsairautta sairastavia ja heidän läheisiään liikkumaan yhdessä samalla tutustuen yhdistyksenne toimintaan. Teillä yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää rennon letkeä liikuntatapahtuma, jossa osallistujat voisivat kokea onnistumista, jaksamista ja rohkeutta liikkua sairaudesta huolimatta.  Tapahtumassa voisi olla mahdollisuus tutustua monille uusiin liikuntamuotoihin.

Tutun Sydänviikon vinkkivihon myötä te yhdistykset saatte vinkkejä, kuinka järjestää liikuntatapahtuma, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan vuoden 2023 tapaan porrasliikuntaan. Uusina liikuntamuotoina tarjoilla on lisäksi lintujen bongailu ja pyöräily. Yhdistyksellänne on mahdollisuus järjestää myös oman valintansa mukainen liikuntatapahtuma.

Paikallisia luontevia yhteistyökumppaneita tapahtuman järjestämisessä voivat olla esimerkiksi paikallinen latuyhdistys  ja kunnan liikuntapalvelut.

Liikuntatapahtumassa on mahdollista esitellä oman yhdistyksen liikuntatoimintaa ja myös muuta toimintaa. Jäsenhankintaan ja yhdistyksen omaan varainhankintaan saatte ideoita vinkkivihossa. Vinkkivihko toimitetaan teille yhdistyksille tammikuussa.

Sydänviikolla järjestetään 14.5. Liikkuen hyvää sydämelle -verkkoluento, jota yhdistys voi markkinoida omia kanaviaan pitkin tai/ja järjestää verkkoluennon katselutilaisuuden.

Vuoden 2023 tapaan kaikkien Sydänviikon liikuntatapahtumia järjestävien yhdistyksien kesken arvotaan liikuntaan liittyvä arvokas palkinto. Yhdistys, jonka tapahtumassa on suhteessa oman jäsenmääräänsä eniten osallistujia, palkitaan myös liikuntaan liittyvällä arvokkaalla palkinnolla.

Jo nyt voi olla hyvä hetki pistää ajatukset liikkeelle Liikkuen hyvää sydämelle -Sydänviikon viettämiseksi 12.-19.5.2024 Mahdollisille paikallisille yhteistyökumppaneille voitte jo kertoa suunnitelmistanne hyvissä ajoin.

Yhdessä saamme aikaan mukavaa liikettä keväisessä ulkoilmassa luonnon helmassa.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut