Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikko / Sydänviikko 2025

Sydänviikko 2025

Nyt on hyvä hetki käynnistää Sydänviikon 2025 konkreettisten suunnitelmien tekeminen.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 15.10.2024
Päivitetty 21.10.2024

Lokakuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikolla on tarkoitus houkutella kaikkia paikkakuntalaisia ja erityisesti sydänsairautta sairastavia ja heidän läheisiään liikkumaan yhdessä samalla tutustuen yhdistyksenne toimintaan. Teillä yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää rennon letkeä liikuntatapahtuma, jossa osallistujat voisivat kokea onnistumista, jaksamista ja rohkeutta liikkua myös sairaudesta huolimatta. Tapahtumassa voisi olla mahdollisuus tutustua monille uusiin liikuntamuotoihin.

Tutun Sydänviikon vinkkivihon myötä te yhdistykset saatte vinkkejä, kuinka järjestää liikuntatapahtuma, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan vuoden 2024 tapaan porrasliikuntaan ja/tai bongailemaan lintuja. Uutena liikuntamuotoina tarjolla on lisäksi luontokuntosali. Yhdistyksellänne on mahdollisuus järjestää myös oman valintansa mukainen liikuntatapahtuma.

Paikallisia luontevia yhteistyökumppaneita tapahtuman järjestämisessä voivat olla esimerkiksi paikallinen latuyhdistys ja kunnan liikuntapalvelut.

Liikuntatapahtumassa on mahdollista esitellä oman yhdistyksen liikuntatoimintaa ja myös muuta toimintaa. Jäsenhankintaan, yhdistyksen omaan varainhankintaan ja Sydänliiton juhlavuoden viettämiseen saatte ideoita vinkkivihossa. Vinkkivihko toimitetaan teille yhdistyksille tammikuussa ja se löytyy silloin myös Yhdistyspalvelussa.

Sydänviikon tiistaina 20.5. klo 18 järjestetään Yhdessä liikkuen hyvää sydämelle -verkkoluento, jota yhdistys voi markkinoida omia kanaviaan pitkin tai/ja järjestää verkkoluennon katselutilaisuuden.

Vuoden 2024 tapaan kaikkien Sydänviikon liikuntatapahtumia järjestävien yhdistyksien kesken arvotaan liikuntaan liittyvä arvokas palkinto. Yhdistys, jonka tapahtumassa on suhteessa oman jäsenmääräänsä eniten osallistujia, palkitaan myös liikuntaan liittyvällä arvokkaalla palkinnolla.

Jo nyt voi olla hyvä hetki pistää ajatukset liikkeelle Yhdessä liikkuen hyvää sydämelle -Sydänviikon viettämiseksi 18.-25.5.2025. Mahdollisille paikallisille yhteistyökumppaneille kannattaa kertoa suunnitelmistanne hyvissä ajoin.

Yhdessä saamme aikaan mukavaa liikettä keväisessä ulkoilmassa luonnon helmassa.

Kaikki yhdistykset mukaan!

 

Syyskuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon 2025 työryhmä on suunnitellut Sydänviikon teeman liittyvän yhdistyksien toiveiden mukaisesti liikkumiseen. Yhdessä liikkuen hyvää sydämelle -slogan on saanut vahvaa kannatusta ryhmässä. Viikkoa on suunniteltu vietettävän 18.-25.5.2025. Liiton tehtävänä on vuoden 2024 tapaan tukea erityisesti sydänyhdistyksien – ja piirien liikkumiseen liittyviä tapahtumia Sydänviikolla.

Suomen Sydänliitto ry:n syyskokous 5.10.24 vahvistaa Sydänviikon suuret linjat kuten ajankohdan, teeman ja kohderyhmän. Sen jälkeen viikon valmistelu pääsee reippaaseen vauhtiin.

Elokuun ajankohtaiset asiat

Olemme keränneet Sydänviikosta 2024 palautetta sekä yhdistyksiltä että piireiltä.

Tutustu palautekyselyn tuloksiin

Palaute ohjaa Sydänviikon 2025 valmistelua.  Valmisteluryhmässä ovat mukana Arja Piironen Liperin Sydänyhdistyksestä, Erkki Pulkkinen Harjavallan Seudun Sydänyhdistyksestä ja Etelä-Suomen Alueelta Ronkaisen Päivi liiton asiantuntijoiden lisäksi.

Sydänviikon 2025 valmistelun etenemistä kannattaa seurata kuukausittain järjestötiedotteen avulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut