Hyppää sisältöön
Etusivu / Vertaistukihenkilön peruskoulutus
Anna Rikala, Vertaistuen asiantuntija
Julkaistu 29.6.2021

Vertaistukihenkilöksi kouluttaudutaan osallistumalla vertaistukihenkilön peruskoulutukseen. Koulutukseen voi osallistua lähi- tai verkkokurssina. Sydänliitto järjestää kaksipäiväisen(perjantai-lauantai) lähikoulutuksen ja osallistumismaksun maksaa sydänpiiri tai valtakunnallinen yhdistys. Peruskoulutukseen voi osallistua myös verkossa, tällöin koulutus koostuu tapaamisista kolmena arki-iltana. Koulutus on tarkoitettu sydänyhteisön jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaistukihenkilöinä.

Osallistumispäätös tehdään yhdessä sydänpiirin tai valtakunnallisen yhdistyksen vertaistukitoiminnasta vastaavan kanssa. Sairastumisen kokenut henkilö voi toimia vertaistukihenkilönä muille samaan sairauteen sairastuneille. Läheisvertainen voi toimia vertaisena sairastuneen läheisille.

Koulutuksessa opitaan vertaistukitoiminnan perusteita, vuorovaikutustaitoja, voimavarojen tukemista ja suunnitellaan omaa vertaistukihenkilönä toimimista. Tavoitteena on, että koulutuksen käyneellä on valmiudet ja rohkeus toimia vertaistukihenkilönä.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut