Hyppää sisältöön
Etusivu / Vuoden 2022 jäsenkyselyn tuloksia

Vuoden 2022 jäsenkyselyn tuloksia

Lähetimme keväällä 2022 kyselyn jäsenistöllemme tiedustellen erityisesti syitä jäseneksi liittymiseen ja toimintaan osallistumiseen. Vastaajia oli lähes 2000.

Paula Mäkelä, Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Pirjo Valjanen, Koordinaattori, tiedonhallinta
Julkaistu 19.9.2022

Edellisen kerran jäsenistölle on lähetetty jäsenkysely vuonna 2019, ja halusimme koronavuosien jälkeen tietää tarkemmin jäsenistömme mietteitä. Kysely lähetettiin yli 8000 vuoden 2018 jälkeen liittyneelle jäsenelle.

Liittyminen ja syyt liittymiselle

Suosituin tapa liittyä jäseneksi oli verkon kautta. Merkittävimmät syyt liittymiselle olivat tiedonsaanti niin terveydestä kuin sairaudesta, oma tai läheisen sairastuminen nousi liittymisen syissä korkealle. Nuorempien vastaajien keskuudessa vertaistuen merkitys nousi.

Toimintaan osallistuminen

Kolme neljästä vastaajasta sanoi pitävänsä paikallista sydänyhdistystoimintaa erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Jäsenistöltä löytyy osallistumishalukkuutta koronavuosien jälkeen ja lähes puolet viime vuonna passiivisena olleista haluaa tänä vuonna sekä tulevaisuudessa osallistua toimintaan. Joka kolmas (34%) vastaajista ilmoitti, etteivät koe osallistumiselleen rajoitteita. Ajankäyttöön liittyvät syyt olivat monella rajoittavia tekijöitä.

Tyytyväisiä jäseniä

Kaikkiaan jäsenkysely osoitti vastaajien olevan varsin tyytyväisiä jäseniä. Vastaajista 43% oli valmis suosittelemaan Sydänliiton toimintaa ystävälle tai tuttavalle. Osallistuminen toimintaan vahvistaa tyytyväisyyttä ja myös Sydän-lehden asema jäsenyydessä on erittäin vahva.

Tarkempi raportti jäsenkyselyn tuloksista löytyy tästä linkistä. Raportista pystyy suodattamaan esimerkiksi alueellisia tuloksia. Raportin alusta löytyy ohjeet suodatuksen tekemiseen ja raportissa liikkumiseen.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut