Hyppää sisältöön

Tulppa-ryhmänohjaajakoulutus

26.10.-
23.11.
Verkkokoulutus
TAVOITE
Tulppa-ohjaajakoulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujalle valmiudet järjestää ja ohjata Tulppa-ryhmäkuntoutusta omalla terveydenhoitoalueellaan. Tulppa-kuntoutus on Sydänliiton kehittämä kuntoutuksen toimintamalli, joka on otettavissa osaksi terveydenhuollon hoitopolkua.
SISÄLTÖ
26.10.
Saat tunnukset ja pääset kirjautumaan verkko-oppimisalustalle.
Työskentelyä oppimisalustalla. Käy itsenäisesti osiot läpi ennen ensimmäistä tapaamista: Tervetuloa Tulppa-ohjaajakoulutukseen ja Valtimoterveys. Varaa työaikaa 1,5 tuntia.

2.11.
Etätapaaminen Teamsissa klo 13.–15.30. Aiheina Tulppa-kuntoutus sekä sairastuminen, toipuminen ja hyvinvointi. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.

Työskentelyä oppimisalustalla. Käy itsenäisesti osiot läpi ennen seuraavaa tapaamista: Hyvä ryhmä, Keinoja hyvinvointiin sekä Vertaistuki. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.

9.11.
Etätapaaminen Teamsissa klo 13–15.30. Aiheina Minä ohjaajana ja Muutosprosessi. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.

Työskentelyä oppimisalustalla. Käy itsenäisesti osiot läpi ennen seuraavaa tapaamista: Tulppa-kuntoutuksen hoitopolku omalla alueella. Varaa työaikaa 1 tunti.

16.11.
Etätapaaminen Teamsissa klo 13–15.30. Aiheena Ryhmäkuntoutuksen toteutus ja Tulppa-kuntoutuksen hoitopolku omalla alueella. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.

Työskentelyä oppimisalustalla. Käy itsenäisesti osiot läpi ennen seuraavaa tapaamista: Ryhmätapaamiset ja Menetelmät ja toiminnallisuus ryhmänohjauksessa. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.

23.11.
Etätapaaminen Teamsissa klo 13–15.30. Aiheina Tapaamisten suunnittelu ja toteutus. Koulutuksen päätös. Varaa työaikaa 2,5 tuntia.
KUVAUS
Tulppa-ohjaajakoulutus järjestetään 26.10.-23.11.2022.

Koulutukseen sisältyy itsenäistä työskentelyä Sydänliiton oppimisalustalla ja neljä 2,5 tunnin mittaista etätapaamista. Koulutuksen kuluva työaika on kokonaisuudessaan 17,5 tuntia. (10 tuntia etätapaamisia ja itsenäistä työskentelyä 7,5 tuntia).

Koulutuksessa
• käydään käytännöllisellä tavalla läpi Tulppa-kuntoutuksen järjestäminen omalla alueella
• perehdytään pienryhmäohjauksen periaatteisiin ja käytännön keinoihin
• perehdytään keinoihin tukea ja ohjata sairastunutta elintapamuutoksissa
• vahvistetaan osallistujan omaa ohjausosaamista ja sen kehittämisen keinoja

Kohderyhmä
Tulppa-kuntoutuksen ohjaajakoulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka ohjaavat Tulppa-ryhmiä osana työtään. Tulppa-ohjaajat ovat useimmiten sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, fysioterapeutteja tai liikunnanohjaajia. Sovithan koulutuksen kustannuksista ja siihen käytettävästä työajasta oman työnantajasi kanssa ennen kuin ilmoittaudut.

Koulutuksen hinta
250 euroa / hlö (alv-veroa ei lisätä tähän summaan). Laskutetaan koulutustapahtuman jälkeen.

Tekniset vaatimukset
Oppimisalusta toimii verkkoselaimessa. Teams-tapaamiseen voit osallistua joko verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella. Tapaamisten keskusteluihin ja tehtäviin tarvitset tietokoneen, jossa on sekä toimiva kamera että mikrofoni.

Osallistujamäärä
Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Mikäli osallistujia on enemmän, voidaan heidät jakaa useampaan ryhmään.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen linkin kautta viimeistään 19.10.2022.
LISÄTIEDOT
Kirsi Airos, kirsi.airos@sydanliitto.fi, p. 050 584 9463
PAIKAN TARKEMMAT TIEDOT
Verkkokoulutus
PERUUTUSEHDOT
Kaikki peruutukset tulee tehdä Kirsi Airokselle sähköpostilla hyvissä ajoin ennen koulutusta, viimeistään 19.10.2022.
JÄRJESTÄJÄ
Suomen Sydänliitto Ry