Hyppää sisältöön
Etusivu / Potilasoppaat apuna sydänpotilaan ohjauksessa

Sydänliiton potilasoppaita voit tilata Sydänliitto Etelä-Suomen Alue ry:n kautta ja  tukea samalla alueemme sydäntyötä.​

Oppaisiin voi käydä tutustumassa osoitteessa sydankauppa.fi

Opastilauksen voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen etelasuomi@sydanliitto.fi tai soittamalla numeroon 040 556 9599 arkisin klo 9 ja 15 välillä.

Potilasoppaat:

Sydänpotilaan lääkehoito-opas

Sydänpotilaan lääkehoito-opas  3 €

Sydänpotilaan lääkehoito-opas on tarkoitettu sinulle, jolle on määrätty sydänlääkkeitä. Oppaaseen on koottu yleisimmät sydänsairauksiin käytettävät lääkkeet ja lyhyesti tietoa lääkekorvauksista.

Lääkkeet ovat sydänsairauksien hoidossa merkittävässä roolissa. Sydänsairautta hoidetaan usein useammalla lääkkeellä yhtä aikaa. Potilaan on itse hyvä tietää mitä lääkkeitä hänellä on käytössä ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään. Hyvin onnistuneessa lääkehoidossa potilas myös tietää miten lääkkeitä käytetään ja kuinka toimia ongelmatilanteissa. Hyvin toteutettu lääkehoito tukee tehtyjen toimenpiteiden jälkeen toipumista ja parantaa ennustetta.

 

Sepelvaltimotauti -opas

Sepelvaltimotauti / Kranskärlssjukdom 5 €

Oppaassa käsitellään sepelvaltimotaudin oireet, ilmenemismuodot, tutkimukset ja hoitomuodot. Saat vastauksia arkielämän kysymyksiin ja tietoa omahoidosta, kuntoutumisesta ja vertaistuesta.

I guiden beskrivs symtom på kranskärlssjukdom och i vilka former sjukdomen uttrycks samt undersökningar och behandlingar av sjukdomen. Guiden ger dig svar på frågor som uppkommer i vardagen och information om egenvård, rehabilitering och kamratstöd.

 

Sydämen eteisvärinä -opas

Sydämen eteisvärinä / Förmaksflimmer  5 €

Oppaassa esitellään eteisvärinä sairautena, sen tutkimukset ja hoitolinjat. Saat tietoa myös elintavoista ja varmuutta arkielämään.

I guiden presenteras förmaksflimmer som sjukdom samt hur den undersöks och behandlas. Guiden ger dig också information om levnadsvanor och trygghet i vardagen.

 

Sydämen vajaatoiminta

Sydämen vajaatoiminta / Hjärtsvikt  5 €

Saat oppaasta tietoa sydämen vajaatoiminnan syistä, oireista ja hoitomuodoista. Opas tukee sinua tärkeässä omahoidossa ja -seurannassa.

Guiden ger dig information om orsakerna bakom hjärtsvikt samt vilka symtom sjukdomen ger och hur den behandlas. Guiden stöder dig i den viktiga egenvården och -uppföljningen.

 

Antikoagulaatiohoito, digiopas

Antikoagulaatiohoito- opas / Antikoagulationsbehandling 5 €

Opas esittelee sekä suorien antikoagulanttien että varfariinin erityispiirteet. Opas auttaa sinua antikoagulaatiohoitoon liittyvissä erityis- ja arkielämän tilanteissa.

I guiden presenteras särdrag för både direkta antikoagulantia och warfarin. Guiden ger dig råd för såväl specialsituationer som vardagslivet under antikoagulationsbehandling.

 

Sydänleikkauksen jälkeen, digiopas

Sydänleikkauksen jälkeen DIGIOPAS 3,55 €

Sydänleikkauksen jälkeen -opas on tarkoitettu sinulle, jolle on äskettäin tehty sydämen ohitus- tai läppäleikkaus. Oppaaseen on koottu kuntoutumisen kannalta keskeisiä tietoja ja taitoja, ja ohjaus lisätiedon lähteille.

 

 

 

Oppaita terveisiin elintapoihin:

Kolesteroli kohdalleen-lehtinen

Kolesteroli kohdalleen / Fokus på kolesterolet – 0,80€

Kolesteroli kohdalleen -lehtisessä on pieni tietopaketti veren kolesterolista ja sen merkityksestä terveydelle. Esitteessä on runsaasti vinkkejä siitä, miten elintavoilla voi parantaa kolesteroliarvoja. Ruokavalintojen helpottamiseksi mukana on edelleen kätevä taulukko. 10 sivua, A5-haitari.

Broschyren innehåller ett litet informationspaket om kolesterolet i blodet och dess betydelse för hälsan. Den ger många tips om hur du kan förbättra dina kolesterolvärden genom ändringar i levnadsvanorna. I broschyren finns en behändig tabell som hjälper dig att välja bra mat. 10 sidor, A5‑folder.

 

Verenpaine kohdalleen -lehtinenVerenpaine kohdalleen / Fokus på blodtrycket – 0,80€

Verenpaine kohdalleen -lehtinen kertoo tärkeimmät perusasiat verenpaineesta ja sen mittaamisesta. Esitteessä annetaan käytännön vinkkejä siitä, miten verenpaineeseen voi vaikuttaa omilla elintavoilla. 8 sivua, A5-haitari.

I broschyren ges den viktigaste och mest grundläggande informationen om blodtryck och hur du mäter det. Den innehåller praktiska tips om hur du kan påverka blodtrycket genom dina levnadsvanor. 8 sidor, A5‑folder.

 

 

Valitse hyvin - syö hyvin

Valitse hyvin – syö hyvin – 0,80€

​Valinnat kohdalleen -lehtinen on uudistettu kokonaan ja on nyt nimeltään Valitse hyvin – syö hyvin. Lehtisestä saa runsaasti käytännön vinkkejä ja kannustusta terveelliseen syömiseen. 10 sivua, A5-haitari.

.

.

Sydänyhdistyksen jäseneksi liittyminen:

Tervetuloa jäseneksi -lehtinen 2024, 25kpl/npp

Tervetuloa jäseneksi – lehtinen 0€ /25kpl

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot