Hyppää sisältöön
Etusivu / Vertaistuki / Vertaistukijan monet tehtävät

Vertaistukijan monet tehtävät

Sydänyhteisön vertaistukijat ovat itse kokeneet sydänsairauteen sairastumisen tai ovat sairastuneen läheisiä. Näiden kokemusten pohjalta he haluavat auttaa toisia. Vertaistukijat toimivat kuuntelijoina, kokemusten jakajina, rohkaisijoina ja tiedonvälittäjinä kaikissa eri tehtävissä.

Vertaistukihenkilö (vertaistukija): Kahdenkeskinen keskustelija, keskustelut voidaan käydä myös puhelimitse tai etäyhteyden välityksellä.

Sairaalavertainen / Poliklinikkavertainen: Kahdenkeskiset tai pienryhmissä toteutuvat keskustelut ja tapaamiset sairaaloissa tai poliklinikoilla, järjestetään yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Kurssivertainen: Toimiminen Sydänliiton kursseilla yhteistyössä ammattilaisohjaajan kanssa. Vertaistukihenkilö on mukana kurssilla kertomassa omasta sairastumiskokemuksestaan ja toipumisesta tai kokemuksista läheisen sairastuttua. Hän voi myös esitellä järjestön toimintaa.

Vertaisryhmän ohjaaja: Yhdistyksen vertaistuki-, keskustelu-, liikunta- , taide- tai muun ryhmän ohjaaminen.

Verkkovertainen: Verkossa toteutuva vertaistuki kuten keskustelut sähköpostitse, somessa tai chatissa, yleensä ryhmämuotoista toimintaa.

Pop up –vertainen: Tarjoaa tapaamismahdollisuuden mitä erilaisimmissa paikoissa, ”vertainen tavattavissa” – kertaluonteiset tehtävät: messut, koulutukset, kahvilat, taidenäyttelyt, lenkkipolut, ostoskeskukset, sairaaloiden / terveyskeskusten aulat.

Mediavertainen: Vertaistuki toteutuu myös lehtien, tv:n ja kirjojen kautta haastatteluissa ja tarinoissa

Vertaiskouluttaja: Kokenut vertaistukihenkilö kouluttaa ammattilaiskouluttajien rinnalla vertaistukihenkilökursseilla.

Jos sinua itseäsi kiinnostaisi toimia vertaistukijana, voit olla yhteydessä Marika Vänskään puhelimitse 040 7234320 tai sähköpostitse marika.vanska@sydanliitto.fi.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot