Etusivu / Sydändigi / Osa 3 / 6 Tukiryhmät opastajille

Tukiryhmät opastajille ja hyödyllistä opastusmateriaalia netissä

Kuuntele luennon teksti tästä.

Digiopastajien tukiryhmät Facebookissa

Digiopastajien SeniorSurf – suljettu vertaistukiryhmä, johon hyväksytään vapaaehtoiset opastustyötä tekevät. Opastajat auttavat ryhmässä toisiaan pulmien ratkaisemisessa ja uusien palveluiden ja ohjelmien käyttöönotossa ja käytössä. Ryhmässä myös jaetaan digiuutisia Suomesta ja maailmalta, ja keskustellaan.

Digitreenit – Avoimessa ryhmässä jaetaan uutta tietoa uutisista, digiaiheisista koulutuksista ja keskustellaan.

Aineistoa seniorilta seniorille – ENTER ry

ENTER ry on tuottanut aineistoa seniorilta seniorille digitaitojen parantamiseksi jo vuodesta 1997. Vapaaehtoiset digiopastajat ovat koonneet ajankohtaisista aiheista tukiaineistoa sekä muiden opastajien iloksi että suoraan senioreille hyödynnettäväksi. Sivuille on koottu myös Seniorin digitaidot -kokonaisuus, josta sekä digiopastajat että opastettavat voivat tarkistaa tarvittavia digitaitoja.

Enterin aineistot löytyvät osoitteesta entersenior.fi

Aineistoa opastuksen tueksi – SeniorSurf

SeniorSurfin vuodesta 2014 tuottamat ja kokoamat aineistot ovat tarkoitettu digiopastajien tueksi sekä seniorien oman opettelun avuksi. Sisällöistä löytyy opastuksissa usein toistuvia aiheita sekä videoiksi että luettavaan muotoon tehtyinä. Sivuille on koottu myös monien muiden tahojen aineistoja hyödynnettäväksi. Kokonaisuudesta löytyy lisäksi vinkkejä digiopastajien koulutuksista, sekä apua etätilaisuuksien järjestämiseen ja niihin osallistumiseen.

SeniorSurf on Vanhustyön keskusliiton toimintaa. Aineistot löytyvät osoitteesta seniorsurf.fi

Digitietoa ja kivoja testejä – Ylen Digitreenit

Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja digipalvelujen käyttöön. Digitreenejä on tehty vuodesta 2016 alkaen. Valtaosaa jutuista päivitetään säännöllisesti. Digitreeneistä löydät myös hauskoja testejä, joilla voit testata osaamistasi ja laajasta digisanastosta löydät digisanojen suomenkieliset merkitykset.
Sivuilla voi myös liittyä Digitreenien Facebook-tukiryhmään.

Tietoa sähköisistä terveyspalveluista ks. Osa 1 / Sydänterveyssivustot