Hem / Donera / Testamentsdonation

Testamentsdonation

Vill du ha mer information om testamentsdonation? Lämna en kontaktbegäran via formuläret nedan, så kontaktar vi dig.

Testamentsdonation

Finländarna testamenterar i allt större utsträckning sin förmögenhet till olika organisationer. Genom att upprätta ett testamente till organisationen kan du ta hand om sådana saker som är viktiga för dig även efter din död. Donationer till välgörenhet är skattefria, vilket innebär att ideella organisationer inte betalar arvsskatt på dem.

Finlands Hjärtförbund rf arbetar för att främja finländarnas hjärthälsa och stödja insjuknade. Du kan stödja denna aktivitet med en testamentsdonation.

Så här upprättar du ett testamente

Man kan själv upprätta ett testamente, men i praktiken rekommenderar experter att professionell vägledning används vid upprättandet av ett testamente. Testamentsdonationer är skattefria och ideella organisationer betalar inte skatt på arvet de får.

Genom att donera även en liten del kan du hjälpa Finlands Hjärtförbund rf eller dess medlemsorganisationer i det viktiga arbetet med att främja finländarnas hjärthälsa och stödja sjuka. Vi rekommenderar att du nämner till vem i hjärtgemenskapen du testamenterar pengarna – till Hjärtförbundet, hjärtdistriktet eller hjärtföreningen och för de två sistnämnda närmare bestämt till vilken krets eller förening.

Ett bra testamente lever vidare

Du kan också hitta relevant information om testamentsdonationer och hur man upprättar sig ett testamente på webbtjänsten Hyvätestamentti.fi. Hjärtförbundet tillsammans med andra organisationer som verkar inom Ansvarsfullt Donerande rf upprätthåller tjänsten. I tjänsten kan du till exempel be en jurist om råd i frågor som rör testamente.

 

Vill du veta mera om testamentsdonation?

Ta kontakt:

Ville Salo
Ledare, struktur och ekonomi
ville.salo@sydanliitto.fi