Hyppää sisältöön
Etusivu / Hallituksen toiminta / Jäsenmaksusta päättäminen sydänyhdistyksessä
Anna Autio, järjestökoordinaattori
Julkaistu 3.4.2020
Päivitetty 19.6.2024

Sydänyhdistyksen jäsenmaksu muodostuu kolmesta osasta: sydänyhdistyksen, sydänpiirin/-alueen/valtakunnallisen jäsenjärjestön ja Suomen Sydänliitto ry:n osuuksista. Yhdistyslain mukaan sydänyhdistys päättää seuraavan vuoden kokonaisjäsenmaksun, joten jäsenmaksuesitykseen kannattaa laatia taulukko, jossa näkyy kunkin tahon osuus. Näin myös liiton ja piirin-/alueen mahdollinen hinnankorotus tulee huomioitua päätöksessä.

Jos yhdistys pitää kokouksensa ennen kuin liiton tai piirin jäsenmaksusta on varmuutta, yhdistyksen kokous voi valtuuttaa hallituksen tekemään lopullisen päätöksen myöhemmin tai päätös voidaan tehdä ehdollisena eli jos X säilyy samana, on yhdistyksen osuus Y, mutta jos X muuttuu, on Y tämä.

Suomen Sydänliiton jäsenmaksuosuus on tällä hetkellä 9 euroa, tai 3 euroa, mikäli samassa perheessä on jo jäsen eikä Sydän-lehteä lähetetä molemmille. Jäsenmaksun suuruus on (sydänyhdistyksen osuus) + (sydänpiirin/-alueen/valtakunnallisen osuus) + (Suomen Sydänliitto ry:n osuus). Esimerkkiyhdistyksen kokonaisjäsenmaksuksi muodostuu tällä kaavalla 10 e + 7 e + 9 e = 26 euroa.  Huomaathan, että sydänyhdistys ei omassa kokouksessaan tee päätöksiä piirin tai liiton osuudesta vaan kokonaisjäsenmaksu selviää, kun kaikki kolme ovat tehneet päätöksen osuudestaan.

Jäsenjärjestöjen tulee ilmoittaa seuraavan vuoden jäsenmaksuosuutensa Sydänliiton jäsenpalveluun tai järjestökoordinaattorille 15. joulukuuta mennessä, jotta jäsenmaksuhinnastot ehditään päivittämään tammikuun alkuun mennessä. Muutoin seuraavan vuoden jäsenmaksu laskutetaan edellisen vuoden hinnalla.

Suomen Sydänliitto ry tuottaa omalla jäsenmaksuosuudellaan Sydän-lehden neljä kertaa vuodessa; tarjoaa piireille sekä sydänyhdistyksille vakuutusturvan; tuottaa jäsenrekisteripalvelut, sekä laskuttaa ja tilittää jäsenmaksut.

Killan kautta jäsenjärjestöt voivat hallinnoida jäsenasioita, tehdä jäsenviestintää (mm. sähköposti ja tekstiviestit), sekä tuoda tapahtumansa Sydänliiton yhteiseen tapahtumakalenteriin, jolloin ne tulevat automaattisesti myös jäsenjärjestön omille verkkosivuille. Lisäksi liitto tarjoaa jäsenjärjestöilleen jäsen- ja järjestöpalvelua.

Lisätietoja:

Järjestökoordinaattori Anna Autio (anna.autio@sydanliitto.fi)

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut