Hyppää sisältöön
Etusivu / Muut kampanjat ja tapahtumat / Marraskuun teemana on naisten verenpaineen erityispiirteet

Marraskuun teemana on naisten verenpaineen erityispiirteet

Yhdistykset voivat osallistuja kampanjaan jakamalla somemateriaaleja, osallistumalla verkkoluennolle ja järjestämällä tapahtumia, joissa ohjataan verenpaineen kotiseurantaa.

Mari Blek-Vehkaluoto, Asiantuntija, elvytys ja riskitekijät
Julkaistu 4.10.2024
Päivitetty 15.10.2024

Kampanjan tavoitteena on, että vaihdevuosi-ikäiset ja niitä lähestyvät naiset mittaavat oman verenpaineensa säännöllisesti ja hakevat tarvittaessa apua kohonneen verenpaineen hoitamiseen.

Kampanja-aika on 4.11.-30.11.2024.

Missä kampanja näkyy?

Kampanja näkyy televisiossa (Discoveryn kanavilla sekä YLE1:n tietoiskuna viikolla 45), sosiaalisessa mediassa, Otavamediassa, Mtv:n suoratoistopalvelussa, JCDecauxin digitaalisissa ulkomainospinnoissa pääkaupunkiseudulla sekä bannereina sydan.fi:ssä.

Kampanjamateriaalit ladataan Mediapankkiin ja ne ovat käytettävissänne viikolla 44. Mediapankin salasana on Sydänyhteisö1

Kampanjamateriaaleista on ohjaus sydan.fi/naisensydan -sivulle, johon tullaan kokoamaan erillisen osio verenpaineesta. Kampanjan yhteistyökumppanina on Omron.

Verkkoluento naisten verenpaineesta

Osana kampanjaa järjestämme maksuttoman verkkoluennon. Mitkä erityistekijät vaikuttavat naisen verenpaineeseen? -luento pidetään tiistaina 5.11. klo 18.00–18.45. Ilmoittaudu tästä.

Tule kuulemaan eri elämänvaiheiden vaikutuksista naisen verenpaineeseen. Saat myös ohjeita verenpaineen kotimittaukseen ja hoitoon.

Luennon ohjelma:

  • Miten raskausaika vaikuttaa verenpaineeseen myöhemmin naisen elämässä?
  • Miksi paineet voivat nousta vaihdevuosien aikana?
  • Kohonneen verenpaineen vaikutukset terveydelle
  • Mitä verenpaineen kotimittauksessa tulee huomioida?
  • Keinot hoitaa omaa verenpainetta elintavoilla sekä lääkkeillä

Verkkoluennon asiantuntijoina ylilääkäri Anna-Mari Hekkala ja riskitekijöiden asiantuntija Mari Blek-Vehkaluoto.

Voit myös järjestää yhdistyksellesi katselutilaisuuden verkkoluennosta. Jos yhdistys järjestää katselutilaisuuden, ilmoittautumisen tehnyt henkilö saa ensin vahvistuksen sähköpostiinsa, ja tuntia ennen luentoa linkin, jolla pääsee osallistumaan verkkoluennolle ja yhteinen katselu onnistuu.

Mikäli yhdistys tai piiri järjestää katselutilaisuuden, laitathan tapahtuman Kiltaan ja sitä kautta Tapahtumakalenteriin. Tapahtuman jälkeen on on tärkeää kirjata jokaisen luennon osallistujamäärä Kiltaan kyseisen tapahtuman kohdalle.

Mikäli markkinoit luentosarjaa eteenpäin, käytäthän tekstejä, jotka löydät ilmoittautumislinkin takaa. Muutama kuva löytyy täältä.

Tervetuloa mukaan, yksin tai yhdessä muiden kanssa!

Miten yhdistys voi osallistua kampanjaan

  • Jakamalla kampanjamateriaalia omissa somekanavissaan. Ohjaus sydan.fi/naisensydan-sivulle.
  • Järjestämällä verkkoluennon katselutilaisuuden tai jakamalla verkkoluennon mainoksia omissa somekanavissaan.
  • Toteuttamalla tapahtuman, jossa ohjataan verenpaineen kotiseurantaa. Ohjeita terveysneuvontatapahtumia varten löydät yhdistyspalvelun Terveysneuvonta-osiosta ja tietoa verenpaineen omaseurannan ohjauksesta ammattilaispalvelusta ja viime kevään terveysneuvontakoulutuksesta.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut