Hyppää sisältöön
Etusivu / Kilta -järjestelmä / Luottamustoimien ja yhteyshenkilöiden hallinnointi Killassa
Anna Autio, järjestökoordinaattori
Julkaistu 6.4.2021
Päivitetty 8.3.2024

Piirien, yhdistyksien ja valtakunnallisten jäsenjärjestöiden työntekijöiden, yhteyshenkilöiden, luottamustoimihenkilöiden ja vertaistukihenkilöiden tiedot lisätään sydänsivuille Kilta-järjestelmän kautta. Tämä tapahtuu seuraavalla tavalla:

Työntekijät/yhteyshenkilöt: lisätään Kilta-järjestelmään lähes samalla tavalla kuin jäsenyydet, mutta ei tietenkään lisätä itse jäsenyystietoja.

 1. Klikkaat Kilta-järjestelmässä etusivulla kohtaa Lisää henkilö.
 2. Täytät lomakkeen kaikki pakolliset tiedot, hae Hae organisaatio -kohdassa kyseisen taho eli piiri/yhdistys, jonka kotisivuille haluat yhteystiedon näkyviin, ja valitse kohdasta Asiakkuuden päätaso  vaihtoehdon ”ei jäsen” ja laitat ruksin kohtaan Sydänyhteisön työntekijä.
 3. Lopuksi muista klikata kohtaa Tallenna, ja näin tiedot ilmaantuvat verkkosivuille Yhteystiedot-välilehdelle. Jos tiedot eivät siirry 30 minuutissa verkkosivuille, tarkista henkilölle liitetty organisaatio.

 

Luottamustoimitiedot: hallituksen jäsenet, pj ja muut luottamustoimet lisätään Kilta-järjestelmän kautta seuraavalla tavalla.

 1. Ensiksi henkilö pitää lisätä Kilta-järjestelmään joko jäsenenä tai yhteyshenkilönä.
 2. Kun henkilö löytyy Kilta-järjestelmästä, hänelle voidaan lisätä luottamustoimitieto, joka lisätään jäsenyys-välilehdeltä kohdasta Aktiiviset luottamustoimet ja Lisää luottamustoimi.
 3. Pakolliset tiedot lomakkeella ovat
  1. Luottamustoimen päätaso. Tämä tulee lisätä oikein, jotta luottamushenkilö tulee mukaan, kun ajamme liitossa esim. tärkeitä postituslistoja tietyille luottamushenkilöille: Valitse tasoksi yhdistys tai piiri (valtakunnalliset järjestöt valitsevat myös piirin).
  2. Organisaatio eli yhdistys tai piiri/alue tai valtakunnallinen jäsenjärjestö.
  3. Itse luottamustoimi. Valitse pudotusvalikosta yhdistyksen tai piirin luottamustoimi, esim. yhdistyksen puheenjohtaja. Valitun luottamustoimen pitää täsmätä ylempänä valitun luottamustoimen päätason kanssa.
  4. Aloittamispäivämäärä.
  5. Muut pakolliset tiedot, jotka Killassa on merkitty tähdellä (*).
 4. Lopuksi muista klikata kohtaa Tallenna ja näin saat tiedot verkkosivuille kohtaan Yhteystiedot.
 5. Jos luottamustoimea ei jostain syystä haluta verkkosivuille näkyviin, voit tämän myös tässä kohtaa piilottaa. Voit myös piilottaa pelkät yhteystiedot kyseisen henkilön yhteystiedot-välilehdeltä, jossa löytyy mahdollisuus rukseihin Älä näytä puhelinnumeroa verkkosivuilla luottamustietojen yhteydessä sekä Älä näytä sähköpostiosoitetta verkkosivuilla luottamustietojen yhteydessä.

Vertaistukihenkilötiedot:  Vertaistukihenkilöiden lisäämiseen tarvitaan lisäoikeuksia Kilta järjestelmään ja vain piirien tunnuksilla sekä valtakunnallisten jäsenjärjestöiden tasoisiin tunnuksiin voidaan tämä oikeus lisätä. Vain sellaisten vertaistukihenkilöiden tiedot voidaan lisätä verkkosivuille, jotka ovat käyneet Sydänliiton vertaistukihenkilökoulutuksen ja ovat tehneet sopimuksen tietojensa antamisesta vertaistukihenkilöhaku palveluun oman piirinsä tai valtakunnallisen jäsenjärjestön kanssa.
Vertaistukihenkilötiedot lisätään Kilta järjestelmästä seuraavalla tavalla.

 1. Henkilö pitää ensiksi lisätä Kilta-järjestelmään jäseneksi tai yhteyshenkilöksi.
 2. Haet henkilön Kilta-järjestelmästä ja menet tämän vertaistukitiedot-välilehdelle. Huom. löytyy vain, jos sinulle on myönnetty kyseinen oikeus.
 3. Täytät kyseisellä välilehdellä kaikki pakolliset tiedot ja painat lopuksi kohtaa Tallenna.
 4. Näin olet saanut tiedot tallennettu Kilta-järjestelmään ja sydan.fi sivuille vertaistukihakuun. Tämä kyseinen hakupalvelu löytyy kaikkien piirien, yhdistyksien ja valtakunnallisten verkkosivuilta pääotsikon tukea alta.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut