Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänpisteen uutiset / Sydänpisteen teemapäivät

Sydänpisteen teemapäivät

Kevään 2023 aikana Sydänpisteellä vietetään erilaisia teemapäiviä. Teemapäivien tarkoituksena on kuukausittain vaihtuvien eri teemojen ohella lisätä tietoutta sydänterveydestä, tukea sydänpotilaita heidän omahoidossaan, tarjota vertaistukea ja tietoa sydänyhdistysten toiminnasta sekä Sydänliiton palveluista.

Sydänpisteen teemapäivät mukailevat valtakunnallisia teemapäiviä ja teemaviikkoja. Esimerkiksi nyt maaliskuussa vietetään Naistenpäivää ja Kansallista uniapneapäivää. Kansallisen uniapneapäivänä tehdään yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Hengitysyhdistyksen kanssa. Heidän asiantuntijansa kertovat uniapneasta ja sen hoidosta. Hengitysyhdistys esittelee tapahtumassa yhdistystoimintaansa ja ResMedin uniapneamaskeja.

Huhtikuussa vietetään Maailman terveyspäivää, jolloin keskitytään verenpaineen omahoitoon ja seurantaan. OLKA sairaalavertaistukitoiminta ja TOIVO- vertaistukisovellus ovat myös esillä huhtikuussa. Vapun kunniaksi nautitaan munkkikahvit!

Toukokuussa on valtakunnallinen sydänviikko, johon myös Sydänpiste osallistuu. Tämän vuoden sydänviikon teemana on liikunta. Sydänviikon aikana Sydänpisteellä on pieniä sydänterveyteen liittyviä tietoiskuja sekä ohjausta ja opastusta sydänasioissa sekä annetaan tukea terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan. Toukokuun lopussa vietetään kansainvälistä tupakatonta päivää, johon saadaan jälleen yhteistyökumppaniksi Pääkaupunkiseudun Hengitysyhdistys. Teemapäivänä Sydänpisteeltä saa tukea ja opastusta tupakan polton lopettamiseen ja vinkkejä omaan sydänterveyteen.

Tervetuloa tutustumaan Sydänpisteeseen!

Tutustu Sydänpisteen teemapäiviin tästä linkistä

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot