Hyppää sisältöön

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Sydänliiton kursseille osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Lue myös monipuolisia sisältöjämme kuntoutumisesta sydan.fi palvelustamme.

Sydänliiton kurssit

Sydänliiton kurssit sopivat sinulle, joka etsit apua, tietoa ja vinkkejä arkeen sopeutumiseen sydänsairauden kanssa. Ryhmämuotoisilla kursseillamme pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia, kuuntelemaan ammattilaisten luentoja sekä jakamaan kokemuksia yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta.

Osa kursseista on teemallisia kursseja, joissa käsitellään yhtä asiaa (esim. liikunta, ravitsemus, mielenhyvinvointi tai parisuhde).

Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Kurssimme ovat osallistujille maksuttomia. Voit hakeutua kaikille kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Hakeminen kurssille

Kaikki kurssit löytyvät Kurssikalenterista. Osalle kursseista riittää ilmoittautuminen kurssinvetäjälle osoitteeseen, jonka löydät kurssin kohdalta. Toisille kursseille tarvitaan kurssihakemus, sen löydät suomen- ja ruotsinkielisenä kunkin kurssin kohdalta. Kurssihakemus täytetään ja toimitetaan kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille.

KURSSIKALENTERI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

 

Vähävaraisille suunnatut kuntoutuskurssit

Sydänliitto järjestää lahjoitusvaroin kuntoutumiskursseja myös erityisesti vähävaraisille henkilöille, joilla on sydänsairaus.

Innostu omasta hyvinvoinnistasi luonnonkauniissa ympäristössä Hotelli Nuuksiossa.

4-6.10.2021 Kurssi läheisen kanssa (Hakemukset mahdollisimman pikaisesti)

8.-10.11.2021 Yksilökurssi (hakemukset 11.10. mennessä)

Kurssilla pääset kokeilemaan:

  • sydänterveellisiä liikkumismuotoja,
  • kokkailemaan hovimestarin opastamana sydänterveellistä ruokaa,
  • kuulet erilaisista keinoista hyvinvoinnin tueksi

Kurssit sisältävät täysihoidon ja ovat osallistujille maksuttomia. Matkakustannukset kurssipaikalle korvataan ja matkajärjestelyissä autetaan.

Hakemuslomakkeen löydät tästä.

Kurssiohjelma löydät tästä.

Lisätietoja heli.vienonen@sydanliitto.fi tai puh. 050 400 5808

Tuetut hyvinvointilomat

Tuetut lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Tutustu Hyvinvointilomien tuettujen lomien tarjontaan.

HYVINVOINTILOMAT

Kelan Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen.

Sopeutumisvalmennuskurssit auttavat kuntoutujaa ja hänen perhettään sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin. Kuntoutuskurssilla kuntoutuja saa tukea sairaudesta tai vammasta kuntoutumiseen. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin.

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena. Lapsille suunnatut kurssit järjestetään perhekursseina, joille vanhemmat ja sisarukset voivat osallistua.

Osa kursseista järjestetään myös ruotsin ja saamen kielellä. Asiasta on mainittu näiden kurssien sivuilla. Ruotsin- ja saamenkielisille asiakkaille järjestetään tulkkaus koko kuntoutusohjelman ajaksi, jos Kela ei järjestä kuntoutusta heidän äidinkielellään.

TUTUSTU KELAN KURSSITARJONTAAN
Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit. Voit hakea erilaisia kursseja suodattimien avulla.

Hakijan henkilötietojen käsittely

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus eli STEA rahoittaa Sydänliiton kurssitoimintaa. Alueellinen sydänpiiri tai valtakunnallinen yhdistys kerää, käsittelee ja käyttää hakijan henkilötietoja. Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on osallistujien valinta kursseille.

 

HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELY TIETOSUOJASELOSTE

 

Lue lisää kuntoutumisesta
Sydänliitto

Toimeentulo kuntoutuksen aikana

Lue artikkeli
Sydänliitto

Vertaistukitoiminta on kivaa ja palkitsevaa

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kuntoutuspalvelut

Lue artikkeli
Sydänliitto

Aikaa pysähtymiselle ja yhdessäololle

Lue artikkeli
Sydänliitto

Urheilutausta auttoi toipumisessa ja harrastukset pitävät virkeänä

Lue artikkeli
Sydänliitto

Taklataan suurin tappaja

Lue blogi

Haku

Löytynyt 0 tulokset