Flytta dig till innehållet
Hem / Hjärttransplantationen / Mitt hjärta behövde repareras

Mitt hjärta behövde repareras

Familjen Laaksonen väntade ett friskt barn. I samband med en viktkontroll efter födseln visade det sig plötsligt att lilla Väinö led av hjärtsvikt. Det ledde till en brådskande operation.

Väinö var några dagar gammal när han fick diagnosen hjärtsvikt. Nu är felet fixat och allt är bra i mamma Minnas famn.

Väinö Laaksonen föddes frisk, men efter födseln upptäcktes ett hål i hans hjärta. Då beslutade man att följa situationen.

Familjen fick åka hem från BB, men hann bara vara hemma i tre dagar. I samband med en kontroll togs pojken in eftersom han var blek och andades tätare än normalt. Väinö hade fått hjärtsvikt.

– Väinö hamnade in på intensiven och i en respirator. En brådskande operation rekommenderades, berättar hans mamma Minna.

Vid bara sju veckors ålder opererades Väinö och hålet i hans hjärta slöts till. Sina första sex veckor tillbringade Väinö på sjukhus. Tur i oturen var att det var en bekant plats: båda föräldrarna jobbade där.

– Allt gick som det skulle och i dag mår Väinö bra. Som ett minne från en svår start i livet har han ett ärr på bröstet. Så fort vi kom hem fokuserade vi bara på vår egen, vanliga och helt förunderliga vardag.

Det har gått bra för Väinö. Under resten av livet kommer han, precis som alla barn som föds med en hjärtsjukdom, att gå på kontroller och uppföljning.

Var en Hjärtans hjälte och bli månadsgivare. Stöd vårt arbete för hjärthälsa.

Bli en av våra Hjärtans hjältar-månadsgivare:

Lue seuraavaksi

Information
Stöd
Donera
Bli medlem