Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Synnynnäiset sydänviat / Mun sydän piti korjata

Mun sydän piti korjata

Laaksosten perhe odotti tervettä lasta. Syntymän jälkeen Väino-vauvan painokontrollin yhteydessä paljastui yllättäen sydämen vajaatoiminta. Seurasi kiireellinen leikkaus.

Julkaistu 2.2.2024
Päivitetty 26.2.2024
Väinöllä todettiin sydänvika muutaman päivän ikäisenä. Nyt vika on korjattu, ja Minna-äidin sylissä kaikki on hyvin.

Väinö Laaksonen syntyi terveenä, mutta syntymän jälkeen hänen sydämessään havaittiin reikä. Tilanteen kehittymistä jäätiin seuraamaan.

Perhe päästettiin synnytyslaitokselta kotiin, mutta ehti olla kotona vain kolme päivää. Kontrollikäynnillä vauva otettiin seurantaan kalpeuden ja tihentyneen hengityksen vuoksi. Väinölle oli kehittynyt sydämen vajaatoiminta.

– Väinö joutui teholle ja hengityskoneeseen. Kiireellistä leikkausta suositeltiin, Minna-äiti kertoo.

Väinö leikattiin vain seitsemän viikon ikäisenä. Leikkauksessa suljettiin reikä sydämestä. Ensimmäiset kuusi viikkoa Väinön elämästä menivät sairaalassa. Se oli onneksi tuttu paikka, sillä molemmat vanhemmat olivat sairaalassa töissä.

– Kaikki meni niin kuin pitääkin ja nykyään Väinö voi hyvin. Hänellä on muistona elämänsä vaikeasta alkutaipaleesta arpi rinnassa. Heti kun pääsimme kotiin, keskityimme vain siihen omaan, tavalliseen ja hyvin ihmeelliseen arkeen.

Väinön on käynyt hyvin. Hänen, kuten kaikkien synnynnäisesti sydänsairaiden lasten, vointia seurataan kontrolleilla koko elämänsä ajan.

Ole Sydänten sankari ja ryhdy kuukausilahjoittajaksi. Tuet työtämme sydänterveyden puolesta.

Liity Sydänten sankarit -kuukausilahjoittajaksi:

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi