Hyppää sisältöön
Etusivu / Palkitseminen / Suomen Sydänliiton ansiomerkit

Myöntäjä on Suomen Sydänliiton liittohallitus ja koskee myös Sydäntutkimussäätiön tekemiä esityksiä. Ansiomerkkien kustannukset maksaa esittäjä. Suomen Sydänliitto pitää saajista keskitettyä luetteloa Kilta järjestelmässä. Ansiomerkkejä myönnetään liittohallituksen kokouksissa. Ansiomerkkihakemukset on tehtävä Kiltaan vähintään kuukautta ennen kokousta. Jos tarvitset apua ansiomerkkien hakemisessa ole yhteydessä Sydänliiton järjestökoordinaattori Tiina Vuoriseen puh: 050 558 1177, tiina.vuorinen@sydanliitto.fi.

Ansiomerkkien hinnat ovat: kulta 84 €, hopea 50 € ja pronssi 25 €, kunniastandaarin hinta on 170 € ja tavallisen, Sydän-tuotteesta tilattavan, standaarin hinta on 50 €.

Kultainen ansiomerkki

Henkilö on toiminut ansiokkaasti liiton tavoitteiden hyväksi:

  • liitto-piiritasolla vähintään 10 vuotta
  • sydänyhdistyksen avaintehtävissä* vähintään 12 vuotta
  • sydänyhdistyksen muissa tehtävissä vähintään 15 vuotta taikka muutoin erityisen poikkeuksellisella tavalla toiminut sydäntyön hyväksi

Hopeinen ansiomerkki

Henkilö on toiminut ansiokkaasti liiton tavoitteiden hyväksi:

  • piiri- tai liittotasolla vähintään 5 vuotta
  • sydänyhdistyksen avaintehtävissä* vähintään 6-8 vuotta
  • sydänyhdistyksen muissa tehtävissä vähintään 10 vuotta

Pronssinen ansiomerkki

Henkilö on toiminut ansiokkaasti ja aktiivisesti sydänjärjestössä yli 5 vuotta.

*) Avaintehtävät: puheenjohtaja, sihteeri, jäsensihteeri, taloudenhoitaja, hallituksen jäsen, tiedottaja, adressivastaava, toimintaryhmän vetäjä ym.

Ansiomerkkisääntöjen soveltaminen sydänjärjestön päätoimisiin henkiöihin

Liittohallituksen 1-2019 päätöksen mukaisesti Suomen Sydänliiton ansiomerkkejä voidaan tapauskohtaisesti myöntää myös keskustoimiston, piirien tai yhdistysten työntekijöille. Ohjeellisina määreinä merkkien myöntämiselle ovat:

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää yli 10 vuoden työsuhteesta
Kultainen ansiomerkki yli 20 vuoden työsuhteesta
Sydänliiton pääsihteerille ansiomerkki voidaan myöntää tapauskohtaisesti myös lyhyemmästä työsuhteesta.
Sydänliitto, piiri tai sydänyhdistys voivat olla aloitteentekijänä haettaessa pitkäaikaisille toimihenkilöille virallisia kunniamerkkejä. Ehdotuksen kunniamerkin saajaksi voi tehdä yksityishenkilö, yhteisö tai työnantaja. Näitä merkkejä anottaessa tulee ehdotukseen kerätä tiedot koulutuksesta, pää- ja sivutoimista, luottamustehtävistä ja muista toimista. Ehdotukseen ei liitetä eri tahojen puoltolausuntoja, vaan tehtävät kirjataan kuten ansioluettelo. Kunniamerkkejä haetaan kunniamerkkiehdotuslomakkeella, joka on saatavissa Ritarikuntien sivustolta.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut