Hyppää sisältöön
Etusivu / Toiminnan arviointi / Arviointityökalut vuosikertomuksen ja toimintasuunnitelman tueksi

Arviointityökalut vuosikertomuksen ja toimintasuunnitelman tueksi

Hienoa, että olet kiinnostunut yhdistyksen kehittämisestä ja arvioinnista. Alta löydät työkaluja hallitustyöskentelyn, yhdistyksen toiminnan ja yhteistyön arviointiin.

Anna Autio, järjestökoordinaattori
Julkaistu 6.4.2020
Päivitetty 19.6.2024

Hallituksen itsearviointi

Hallitustyöskentelyn arvioinnin avulla hallitus arvioi toimintaansa nopeasti, tehokkaasti ja edullisesti. Säännöllisesti toteutettuna arviointivälineellä voidaan seurata hallitustyöskentelyn kehittymistä vuodesta toiseen.
Tästä pääset yhdistyksen hallituksen itsearviointilomakkeelle, jonka voit tallentaa tai tulostaa käyttöösi.

 

Toimintaympäristön muutoksen arviointi

Toimintaympäristöllä tarkoitetaan toiminnan toteutukseen olennaisesti vaikuttavia poliittisia, yhteiskunnallisia, lainsäädännöllisiä, taloudellisia, kulttuurisia, sosiaalisia ja luonnonympäristöön liittyviä tekijöitä. Nämä tekijät on otettava huomioon kun toimintaa suunnitellaan, jotta se istuu järkevästi toimintaympäristöönsä ja pohjautuu paikalliseen todellisuuteen ja vallitseviin olosuhteisiin. Kun toimintaympäristö otetaan huomioon, toiminnasta on mahdollista suunnitella tarkoituksenmukainen eli siinä tehdään oikeita asioita, oikealla tavalla ja oikealle kohderyhmälle. Tästä pääset lomakkeelle, jonka avulla voit tehdä toimintaympäristön analyysin.

 

Toiminnan vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet

Nelikenttäanalyysi (SWOT) on yksinkertainen ja yleisesti käytetty yhdistystoiminnan analysointimenetelmä. Analyysin avulla voidaan selvittää yhdistyksen vahvuudet ja heikkoudet sekä tulevaisuuden mahdollisuudet ja uhat nelikenttäruudukon avulla.

Yhdistyksen toimintaa voidaan arvioida monin eri tavoin. Keskeistä on aina selvittää sekä yhdistyksen nykytilaan että sen tulevaisuuteen vaikuttavat asiat. SWOT -analyysi on yksinkertainen tapa ryhmitellä yhdistyksen toimintaan vaikuttavia tekijöitä havainnolliseen nelikenttämuotoon. Tästä saat tallennettua tai tulostettua pohjan Swot-analyysin tekemiseen.

 

Yhdistyksen yhteistyön arviointi ja suunnittelu

Tämän lomakkeen tarkoituksena on yhdistyksen tekemän yhteistyön arviointi ja kehittäminen. Arvioinninvoi tehdä yhdessä hallituksen kesken, jokainen hallituksen jäsen erikseen tai hallituksen puheenjohtaja/yhteistyöstä vastaava yksin. Yhteistyöstä ja sen kehittämisestä olisi hyvä keskustella hallituksen kesken arvioinnin pohjalta.
Lomakkeen voi täyttää tekstinkäsittelyohjelmalla tai sen voi tulostaa ja täyttää käsin.

 

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut