Kevennä sydäntäsi kirjoittamalla!
Aroista asioista voi olla vaikea puhua, mutta niistä on monesti ensin helpompaa kirjoittaa.
Kevennä sydäntäsi -ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka tunnet tarvetta tarkastella elämäntilannettasi ohjatusti vertaisryhmässä.
Mistä voisit löytää lisää voimavaroja arkeesi? Millainen selviytyjä sinä olet? Mistä olet kiitollinen? Mikä pelottaa? Mitä toivot elämääsi lisää? Mistä unelmoit?
Elämäntilannettasi lähestytään kirjallisuusterapeuttisten menetelmien avulla: tekstien kautta, kirjoittamalla ja keskustelemalla. Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita.
Ryhmää ohjaa Annika Korpimies FM, työnohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja (kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa).
Katso artikkelin lopusta mitä kirjallisuusterapia on.
Kevään aikana järjestetään kaksi 8 kerran verkkoryhmää.
Maanantain verkkoryhmä (täynnä)
maanantaisin klo 18-20 (8.4., 15.4., 22.4., 29.4., 6.5., 13.5., 20.5., 27.5.) verkossa Teamsin välityksellä.
Keskiviikon verkkoryhmä
keskiviikkoisin klo 13-15 (3.4., 10.4., 17.4., 24.4., 8.5., 15.5., 22.5., 29.5.) verkossa Teamsin välityksellä
Kumpaankin ryhmään otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta henkilöä, jotka pystyvät sitoutumaan ryhmän tarpeisiin. Ryhmä on maksuton. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ensisijaisesti sähköpostilla annika.korpimies@gmail.com
Lisätietoja Annikalta puhelimitse 040 3424415
Vapaa pääsy.
Mitä kirjallisuusterapia on?
Kirjallisuusterapiassa hyödynnetään valmista tekstiä tai kirjoitetaan sitä itse. Kirjallisuusterapiaryhmissä työskennelläänkin tyypillisesti sekä hoitavan lukemisen että terapeuttisen kirjoittamisen äärellä. Ryhmä kokoontuu tyypillisesti 7-8 kertaa vähintään kaksi tuntia kerrallaan. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teeman, esimerkiksi voimavarat, toiveet tai unelmat. Teemaa käsitellään koulutetun ohjaajan johdolla monin eri tavoin: tekstejä lukien tai niitä itse kirjoittaen ja näistä yhdessä ryhmäläisten kanssa keskustellen.
Mikä erottaa terapeuttisen kirjoittamisen luovasta kirjoittamisesta? Luovassa kirjoittamisessa tärkeintä on hienoin mahdollinen lopputulos, vaikka upea runo. Terapeuttisessa kirjoittamisessa jokainen kirjoittaa vain itselleen ja päättää itse, minkä verran haluaa jakaa kirjoittamaansa muille. Kielioppisäännöillä ei ole väliä, tärkeämpiä ovat kirjoittamisen herättämät tunteet.
Aroista asioista voi olla vaikea puhua, mutta niistä on monesti ensin helpompaa kirjoittaa. Ja omiin teksteihin on helppo palata ja tunnistaa muutos ajattelussaan. Tuloksena voi olla vaikeiden tunnekokemusten jäsentyminen. Terapeuttinen kirjoittaminen voi lisää itseymmärrystä ja pystyvyyden tunnetta. Kirjoittaminen auttaa myös jäsentämään kaoottisia ajatuksia.
Lukeminenkin on parhaimmillaan hoitavaa. Kirjallisuus saattaa lukijan pohtimaan syvällisiä kysymyksiä ja kirjallisuuden vaikutus kasvaa, kun lukukokemuksensa jakaa toisten kanssa.