Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänpisteen uutiset / Tervetuloa Sydänpisteelle!

Mikä on Sydänpiste?

Sydänpiste on Etelä-Suomen Sydänpiirin hanke, jonka tarkoituksena on tarjota apua ja tukea kaikille sydänsairastuneille henkilöille. Hankkeen rahoittaa Veikkaus ja toimimme yhteistyössä HUS Postitalon sydänpoliklinikan kanssa. Sydänpiste sijaitsee ihan Helsingin päärautatieaseman vieressä Postitalossa, HUS:n sydänpoliklinikan yhteydessä. Sen toiminnan tavoitteena on ohjata sydänpotilaita omahoitoon, kannustaa Sydänliiton palveluiden pariin, saada vertaistukitoiminta osaksi sydänpotilaan hoitopolkua ja tarjota vertaisryhmätoimintaa rytmihäiriö- sekä sydämen vajaatoiminta potilaille.

Mutta mitä Sydänpisteellä tehdään käytännössä? Pisteelle voi tulla niin pienemmän kuin isommankin asian kanssa, yritetään yhdessä löytää ongelmaan ratkaisu. Kaipasitpa vertaistukijaa tai muuten ohjausta sydänasioissa olet sydämellisesti tervetullut pisteelle. Sydänpisteen henkilökunta tarjoaa tukea ja ohjausta sydänsairauden omahoitoon liittyvissä asioissa. Sydänpisteeltä saa tukea esimerkiksi oikeanlaiseen ravitsemukseen, liikuntaan ja muutenkin terveellisiin elämäntapoihin. Sydänpisteen kautta on mahdollisuus liittyä mukaan sydänyhdistystoimintaan, vertaistuellisiin ryhmiin tai Suomen Sydänliiton kursseille. Sydänpisteelle voi piipahtaa juttelemaan myös muuten vaan!

Sydänpisteellä työskentelee vuorotellen kolme terveydenhuollon ammattilaista. Marika vastaa vertaistukitoiminnasta, Johanna koordinoi toimintaa ja Elina toimii välillä vahvistuksena. Sydänpisteen aukioloaikoina paikalla on aina joku: ma-to klo 9-15, pe klo 9-13.

Tavataan Sydänpisteellä!

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot