Flytta dig till innehållet

Sotkamossa panostetaan terveelliseen kouluruokaan

Uuden lukuvuoden myötä Sotkamo on aloittanut Sydänmerkki-aterioiden tarjoamisen kouluissa, päiväkodeissa, palvelukeskuksissa ja henkilöstöravintolassa, yhteensä parissakymmenessä toimipaikassa.

Läs artikeln

Sydänmerkki starttaa Sastamalassa

​Sastamalassa ruokapalveluita tuottava Servi aloittaa Sydänmerkki-aterioiden tarjoamisen kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa.

Läs artikeln

​Suklaa ei ehkä sittenkään suojaa sydänsairauksilta

Suklaata on viime vuosina pidetty suoranaisena terveystuotteena, mutta nyt näyttäisi siltä, että vaikutusta on todennäköisesti liioiteltu.

Läs artikeln

​Läheisen digiapu korostuu ikääntyessä

Elämäntilanne vaikuttaa digiavun tarpeeseen ikää enemmän, selviää Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta. Ikääntyessä lähiasiantuntijoiden rooli osoittautuu kuitenkin erittäin tärkeäksi.

Läs artikeln

Muista lääkekortti

Uusimpien veren hyytymistä hidastavien lääkkeiden käyttöä ei voi havaita verikokeilla. Hoitohenkilökunnan on tärkeätä saada tieto lääkkeestä potilaan mukana olevasta kortista. Tällainen tilanne voi sattua esimerkiksi ulkomailla matkustaessa.

Läs artikeln

​Suolan vähentäminen ehkäisee aivoinfarkteja

Liiallinen suolan käyttö on maailmanlaajuisesti yksi merkittävimmistä kohonneen verenpaineen ja sydän- ja verisuonitautien aiheuttajista. Suolan käytön vähentäminen pienentää vaaraa sairastua aivoverenkierron häiriöihin. Asia on nyt varmistettu myös kiinalaistutkimuksella.

Läs artikeln

Sydänpotilaiden kuntoutus toteutuu huonosti Suomessa

Kuntoutusta tulee suositella kaikille sydänpotilaille, sanotaan Euroopan Kardiologisen Seuran (ESC) julkaisemassa Suomen sydänterveyden edistämistä ja kuntoutusta käsittelevässä raportissa. Tämä ei nykyjärjestelmässä toteudu erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon huonon tiedonkulun takia.

Läs artikeln
Information
Stöd
Donera
Bli medlem