Hyppää sisältöön

Ruoan merkitys korostuu eläkkeelle siirryttäessä

Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja THL ovat juuri julkaisseet uudistetut ruokasuositukset ikääntyneille. Suositus on tarkoitettu valtakunnalliseksi laatusuositukseksi, jolla tuetaan iäkkäiden ravitsemusta ja järjestetään laadukkaat ruokapalvelut, jotka pohjautuvat iäkkäiden tarpeisiin ja edistävät yhdessä syömistä.

Read Article

Sydänyhteisön tilaisuuksien järjestäminen on keskeytetty

Koronavirusepidemia aiheuttaa sen, että Sydänliitto, sen yhdistykset, piirit ja valtakunnalliset jäsenjärjestöt ovat keskeyttäneet toistaiseksi sairastuneille ja iäkkäille suunnattujen tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisen. Tämän lisäksi myös muita ei-välttämättömiä tapahtumia ja kokoontumisia on peruttu. Välttämällä yleisesti lähikontakteja halutaan suojella edellä mainittuja riskiryhmiä sairastumasta.  Keskeytykset jatkuvat vähintään huhtikuun loppuun saakka. Rajoittamalla kokoontumisia voidaan todennäköisesti jonkin verran vähentää sitä, että koronavirusepidemia leviää ja estää riskiryhmään kuuluvien virustartuntoja.  Sydänviikko […]

Read Article

​LDL-kolesterolin ja verenpaineen laskun yhteys

Jos terveellisten elintapojen avulla saavutetaan pitkäaikainen 1 mmol/l lasku LDL-kolesteroliin ja 10 mmHg:n lasku systoliseen verenpaineeseen, pienenee elinikäinen sydän- ja verisuonitapahtuman riski 80 prosenttia.

Read Article

Valtaosa kunnista on Savuton kunta

Savuton kunta -ohjelma on saavuttanut hyvin tavoitteensa. Vuosien 2010–2019 aikana valtaosa Suomen kunnista on sitoutunut savuttomaan toimintakulttuuriin ja työaikainen savuttomuus on lisääntynyt. Myös nikotiinivieroituksen tueksi kehitetty 28paivaailman.fi-ohjelma on otettu tai ollaan ottamassa osaksi potilaan hoitoketjua.

Read Article

Pieni ele -keräys toi 2 miljoonaa euroa

Pieni ele -lipaskeräys keväällä eduskunta- ja eurovaalien äänestyspaikoilla sai suomalaiset tukemaan jälleen pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Read Article

Influenssa kuriin – 65-vuotiaat rokotetutkimukseen

Rokotukset ovat tehokkain keino torjua influenssaa. Myös oikealla yskintätekniikalla ja käsihygienialla on merkitystä. Tänä syksynä THL kutsuu 34 000 yli 65-vuotiasta influenssarokotetutkimukseen.

Read Article

Nummelan Tarmolle Sydänliiton sydänterveyden alueellinen kunniamaininta

Sydänliitto on myöntänyt sydänterveyden alueellisen kunniamaininnan Nummelan Tarmolle Nummelanharjun Hiihtokeskuksen latuverkoston esimerkillisestä ylläpidosta.

Read Article

Haku

Löytynyt 0 tulokset