Siirry sisältöön

​LDL-kolesterolin ja verenpaineen laskun yhteys

Jos terveellisten elintapojen avulla saavutetaan pitkäaikainen 1 mmol/l lasku LDL-kolesteroliin ja 10 mmHg:n lasku systoliseen verenpaineeseen, pienenee elinikäinen sydän- ja verisuonitapahtuman riski 80 prosenttia.

Read Article

Valtaosa kunnista on Savuton kunta

Savuton kunta -ohjelma on saavuttanut hyvin tavoitteensa. Vuosien 2010–2019 aikana valtaosa Suomen kunnista on sitoutunut savuttomaan toimintakulttuuriin ja työaikainen savuttomuus on lisääntynyt. Myös nikotiinivieroituksen tueksi kehitetty 28paivaailman.fi-ohjelma on otettu tai ollaan ottamassa osaksi potilaan hoitoketjua.

Read Article

Pieni ele -keräys toi 2 miljoonaa euroa

Pieni ele -lipaskeräys keväällä eduskunta- ja eurovaalien äänestyspaikoilla sai suomalaiset tukemaan jälleen pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Read Article

Influenssa kuriin – 65-vuotiaat rokotetutkimukseen

Rokotukset ovat tehokkain keino torjua influenssaa. Myös oikealla yskintätekniikalla ja käsihygienialla on merkitystä. Tänä syksynä THL kutsuu 34 000 yli 65-vuotiasta influenssarokotetutkimukseen.

Read Article

Nummelan Tarmolle Sydänliiton sydänterveyden alueellinen kunniamaininta

Sydänliitto on myöntänyt sydänterveyden alueellisen kunniamaininnan Nummelan Tarmolle Nummelanharjun Hiihtokeskuksen latuverkoston esimerkillisestä ylläpidosta.

Read Article

Vapaaehtoistyö kiinnostaa sydänyhteisöön kuuluvia

Sydänliiton jäsenkyselyn vastaajat ovat pääosin tyytyväisiä oman yhdistyksensä toimintaan toimintamuodosta riippumatta. Kriittisimmin toimintaan suhtautuivat työikäiset. – Nyt olisi hyvä miettiä, miten voisimme saada lisää tietoa työikäisten jäsentemme toiveista, kehittämispäällikkö Anneli Luoma-Kuikka sanoo. Vastaajat toivovat sydänyhdistysten panostavan tulevaisuudessa erityisesti virkistystoimintaan, yleisöluentoihin ja liikuntaryhmiin. Työikäisten vastauksissa vertaistuki- ja liikuntaryhmät korostuivat, yleisöluentoja toivovat erityisesti yli 75-vuotiaat. Sydän-lehden lisäksi […]

Read Article

Mielen hyvinvointi tuli jäädäkseen osaksi sydäntyötä

Ikäinstituutti koulutti hankkeessa Sydänliitolle, Hengitysliitolle, Reumaliitolle ja Epilepsialiitolle kaikkiaan 62 vertais- ja ammattilaisohjaajaa ikäihmisten ryhmiin. Ryhmäläisten kuvailujen mukaan mielen hyvinvointi tuli esiin Ikäinstituutin Mielipakkakorttien ja niiden tehtävien kautta ajattelua avartaen ja tuomalla arkeen myönteisyyttä. Myötämieltä-taskukirja ja Elämäntaidot esiin -ohjaajan opas toivat tutkitulla ja uudella tiedollaan ohjaajille eväitä ryhmätapaamisiin. Ryhmänohjaajat ja -jäsenet kiittelevät koko Mielipakki-välineistön selkeyttä […]

Read Article

Haku

Löytyi 0 tulokset