Valmistautuminen eduskuntavaaleihin on Sydänliitossa täydessä käynnissä. Nyt on hyvä aika tutustua vaaliteemoihimme ja miettiä miten tavoitteidemme puolesta voisi vaikuttaa omassa kunnassa.
Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään keväällä 2023 ja varsinainen vaalipäivä on 2.4. Vaalikamppailun loppusuora alkaa, kun ehdokasasettelu vahvistetaan vaalipiirilautakunnissa 2.3. ja eduskunnan istuntokausi päättyy 3.3. Ennen sitä on syytä varmistaa, että oman kunnan päättäjät ja ehdokkaat ovat tietoisia tavoitteistamme.
Sydänliitto vaikuttaa eduskuntavaaleissa painottaen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä yhtenäisten hoitopolkujen teemoja. Sydänliiton vaalitavoitteita on työstetty yhdessä Tarttumattomat sairaudet -järjestöverkoston kanssa. Lue lisää tavoitteista tarttumattomat.fi -sivustolta.
Tavoitteidemme saavuttamisessa tarvitaan teitä kaikkia yhdistystoimijoita ympäri Suomen. Yhteistyössä on voimaa. Olkaa yhteydessä muihin Tarttumattomat sairaudet –verkoston järjestöjen paikallisiin edustajiin ja miettikää mitä voisitte yhdessä tehdä tavoitteiden eteen.
Yksi teema, jota haluamme nostaa esiin myös eduskuntavaaleissa, on sydänturvallisuus. Sydänturvallisuustyössä myös kunnat ovat merkittäviä toimijoita. Siksi rohkaisemme tekemään valtuustoaloitteita, jotta jokaisessa kunnassa olisi käytössä riittävä määrä sydäniskureita ja asukkaiden elvytystaidot kunnossa.
Sydänliiton valtuustoaloitepohja kuten myös muita vaikuttamisen työkaluja ja materiaaleja toteutetaan mediapankkiimme syksyn aikana. (Salasana: Sydänyhteisö1) Vaikuttamistyössä kannattaa hyödyntää myös sydänturvallisuus -sivustoamme. Sieltä löydätte sydänturvallisuuteen liittyvät tavoitteet ja ehdotukset, miten kuntapäättäjä voi toimia sydänturvallisuuden parantamiseksi.
Alla olevat eduskuntavaalitavoitteet täydentyvät ja tarkentuvat syksyn aikana. Sydänliiton tavoitteet esitellään tarkemmin syyskokousviikonloppuna Joensuussa 21.-22.10.
- Suomelle tulee valmistella toimialat ylittävä tarttumattomien sairauksien ohjelma
- Ihmisten terveyden perustaksi tarvitaan vastuullista ympäristöpolitiikkaa
- Suomeen on saatava laaja-alainen terveysvero
- Hoidon yhdenvertaisuutta on määrätietoisesti edistettävä alentamalla kustannuksia ja rakentamalla yhtenäisiä ja yhteneviä hoitopolkuja