Hyppää sisältöön
Etusivu / Vaikuttaminen / Vaikuta oman kuntasi liikuntaan

Vaikuta oman kuntasi liikuntaan

Tukeeko kuntanne tekemät päätökset liikuntamahdollisuuksia kunnassanne? Sydänyhteisöllä on mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, että ympäristö houkuttelee liikkumaan ja kaikilla vauvasta vaariin on mahdollista liikkua omatoimisesti tai ohjatusti ja saada tukea omaan liikkumiseensa.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 11.8.2023
Päivitetty 27.9.2023

Useat Sydänpiirit ja -yhdistykset ovat vuosien mittaan tehneet arvokasta vaikuttamistyötä edistämällä kunnassaan liikkumisen mahdollisuuksia.

Liikkuminen mahdolliseksi kaikille

Liikunnallisesti aktiivista elämää voidaan edistää

  • vaikuttamalla kunnan liikuntapaikkoihin.
  • osallistumalla kunnan terveydenedistämistyöhön ja  siihen liittyvien suunnitelmien rakentamiseen yhdessä kunnan ja muiden toimijoiden kanssa.
  • järjestämällä liikuntatapahtumia itse ja myös yhdessä muiden toimijoiden kanssa.
  • viestimällä pienistä ja isommistakin liikunnan kehittämisideoista kunnan viranhaltijoille esim. kuntalaisaloitteella tai valtuutetun kautta hänen valtuustoaloitteellaan

Miksi edistää liikkumista?

  • Liikkumisen edistäminen on kannattava investointi terveyteen ja laajemminkin hyvinvointiin. Liikunta on elintärkeää kaikille aina pienistä lapsista ikääntyviin ihmisiin.
  • Liikkumaan houkutteleva ympäristö on mahdollisuus kaikille, myös kuntalaisille, joilla ei ole syystä tai toisesta mahdollisuus osallistua esim. ohjattuun liikuntaan.

 

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut