Hyppää sisältöön
Etusivu / Jäsenhankinta / 112-päivänä on hyvä hetki kertoa sydänyhdistyksen toiminnasta ja hankkia jäseniä

112-päivänä on hyvä hetki kertoa sydänyhdistyksen toiminnasta ja hankkia jäseniä

112-päivä on hyvä mahdollisuus kertoa yhdistyksen toiminnasta uusille ihmisille, tehdä jäsenhankintaa ja nostaa esille sydänturvallisuutta.

Otto Pasma, järjestöpäällikkö
Julkaistu 4.1.2024
Päivitetty 29.2.2024

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää. Se on Hätäkeskuslaitoksen organisoima valtakunnallinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi, jonka teema vaihtelee vuosittain.  Päivä on hyvä mahdollisuus kertoa yhdistyksen toiminnasta uusille ihmisille, tehdä jäsenhankintaa ja nostaa esille sydänturvallisuutta. Sydänturvallisuuteen liittyviä videoita ja kuvia löydät Sydänliiton mediapankista täältä. Myös Hätäkeskuksen 112-päivään tuottamat aineistot ovat ladattavissa käyttöön (tarkista aineiston vuosi).

 

Kerro toiminnasta

Ihmisiä kiinnostaa henkilökohtaiset tarinat, joten yksi hyvä keino on kertoa, mitä olet itse saanut sydänyhdistyksen jäsenyydestä. Toisaalta ihmisiä varmasti kiinnostaa myös se, että Sydänliitto on ollut kehittämässä 112-sovellusta ja tälläkin hetkellä pitää yllä defi.fi -sivua. Näiden tarinoiden lomassa voi tulla esiin asioita, jotka kiinnostaisivat keskustelukumppaniasikin. Sinun on hyvä tuntea hyvin oman yhdistyksesi toimintaa, jotta voit kertoa siitä. Lisäksi kannattaa mainita ainakin Sydän-lehdestä, luennoista, tapahtumista, retkistä, kerhotoiminnasta ja mihin kaikkeen jäsenyys omassa yhdistyksessäsi johtaakaan.

 

Miten kohdata potentiaalinen jäsen?

Tapaamasi ihminen tai hänen läheisensä on ehkä sairastunut vasta äskettäin. Hän ei mahdollisesti vielä tunne sydänyhdistysten toimintaa. Hän saattaa tuntea itsensä yksinäiseksi sairautensa kanssa. Sinä voit kertoa hänelle, että samaa sairastavia on muitakin. Heidän seurastaan ja kokemuksistaan voi olla iloa ja hyötyä, sillä sairauden pohtiminen yksin on ikävää. Eikä tarvitse rajoittua tarkalleen samaa sairautta sairastaviin. Mitä tahansa sydämeen liittyvää sairautta sairastavat tuntevat kyllä yhteisöllisyyttä keskenään.

 

Tee liittyminen helpoksi

Liittyminen kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi. Sikäli kun keskustelukumppanillesi sopii, niin voitte yhdessä hoitaa liittymisen välittömästi sähköisin välinein tai paperilomakkeen täyttämällä.

Päätös sydänyhdistykseen liittymisestä tai liittymättä jättämisestä on kuitenkin jokaisen oma asia. Päätöksestä riippumatta on hyvä antaa keskustelukumppanille Sydän-lehti ja ehkä muutakin käytettävissä olevaa kirjallista materiaalia.

Liittymisen jälkeen uuteen jäseneen on jonkun hyvä olla yhteydessä; joko sinun tai jonkun muun yhdistyksestäsi. Yksin ei uutta jäsentä pidä jättää vaan vetää mukaan yhdistyksen toimintaan, joko rivijäsenenä tai aktiivitoimijana.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut