Hyppää sisältöön
Etusivu / Jäsenhankinta / Vinkkejä jäsenhankintaan – jäsenyydestä on iloa ja etua!

Vinkkejä jäsenhankintaan – jäsenyydestä on iloa ja etua!

Hyvä sydänyhdistyksen jäsen, juuri sinä olet tärkeässä asemassa uusien jäsenten hankinnassa. Kun tapaat mahdollisen uuden jäsenen, olette ehkä vielä vieraita. Mutta teillä on jotain yhteistä: Teillä molemmilla on joko itsellänne tai lähipiirissänne sydänsairautta.

Miten kohdata potentiaalinen jäsen?

Tapaamasi ihminen tai hänen läheisensä on ehkä sairastunut vasta äskettäin. Hän ei mahdollisesti vielä tunne sydänyhdistysten toimintaa. Hän saattaa tuntea itsensä yksinäiseksi sairautensa kanssa. Sinä voit kertoa hänelle, että samaa sairastavia on muitakin. Heidän seurastaan ja kokemuksistaan voi olla iloa ja hyötyä, sillä sairauden pohtiminen yksin on ikävää. Eikä tarvitse rajoittua tarkalleen samaa sairastaviin. Mitä tahansa sydämeen liittyvää sairautta sairastavat tuntevat kyllä yhteisöllisyyttä keskenään.

 

Kerro yhdistyksenne toiminnasta ja jäsenyyden eduista

Voisit ehkä kertoa mitä olet itse saanut sydänyhdistyksen jäsenyydestä. Siinä voi tulla esiin asioita, jotka kiinnostaisivat keskustelukumppaniasikin. Sinun on hyvä tuntea hyvin oman yhdistyksesi toimintaa, jotta voit kertoa siitä. Kannattaa mainita ainakin Sydän-lehdestä, luennoista, tapahtumista, retkistä, kerhotoiminnasta… mihin kaikkeen jäsenyys omassa yhdistyksessäsi johtaakaan.

Toisaalta tapaamasi ihminen voi myös olla sairastanut jo pitkään. Ehkä sydänyhdistyksen jäsenyys ei jostain syystä ollut aiemmin ajankohtainen. Mutta nyt se voi hyvin ollakin. Monilla sairastuneilla vie aikaa hyväksyä sairaus pysyväksi osaksi heitä itseään. Ehkä nyt olisikin sopiva aika liittyä?

Sydäntauteja sairastaa suuri joukko suomalaisia. Me näymme ja kuulumme yhteiskunnassa sydänyhdistysten jäsenyyden kautta. Ehkä keskustelukumppanisikin haluaisi osaltaan olla vaikuttamassa omalla jäsenyydellään?

 

Tee liittyminen helpoksi

Liittyminen kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi. Sikäli kun keskustelukumppanillesi sopii, niin voitte yhdessä hoitaa liittymisen välittömästi sähköisin välinein tai paperilomakkeen täyttämällä.

Päätös sydänyhdistykseen liittymisestä tai liittymättä jättämisestä on kuitenkin jokaisen oma asia. Päätöksestä riippumatta on hyvä antaa keskustelukumppanille Sydän-lehti ja ehkä muutakin käytettävissä olevaa kirjallista materiaalia.

Liittymisen jälkeen uuteen jäseneen on jonkun hyvä olla yhteydessä. Joko sinun tai jonkun muun yhdistyksestäsi. Puhelimitse, kirjeitse, meilillä, mikä vain tapa käy. Yksin ei uutta jäsentä pidä jättää vaan vetää mukaan yhdistyksen toimintaan, joko rivijäsenenä tai aktiivitoimijana.

 

Toimimme, jotta mahdollisimman harva sairastuisi ja yhä harvempi kuolisi ennenaikaisesti sydän- ja verisuonisairauksiin ja jotta kukaan sairastunut tai hänen läheisensä ei jäisi yksin.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut