Hyppää sisältöön
Etusivu / Varainhankinta / MobilePay -lyhytnumero apuna varainhankinnassa
Niina Suominen, Asiantuntija, tuotemyynti
Julkaistu 17.3.2023
Päivitetty 17.6.2024

Jokainen Sydänyhdistys tai -piiri voi halutessaan saada oman viisinumeroisen MobilePay -lyhytnumeron, jolla voi kerätä lahjoituksia yhdistyksille ilman käteistä. Jo aiemmin lipastarrojen tilauksen yhteydessä lähetetyt MobilePay -numerot ovat edelleen voimassa.

Numeron voi tilata, tai jo aiemmin saaman numeron tarkistaa laittamalla sähköpostia osoitteeseen tilaukset@sydanliitto.fi.

MobilePay on helppo ja kätevä maksuvälinesovellus, jonka avulla mobiilimaksaja voi lahjoittaa haluamansa summan omalla älypuhelimellaan. MobilePay -numeron voi laittaa esimerkiksi yhdistyksen verkkosivuille tai sitä voi käyttää esim. jos ilmoitatte yhdistyksenne toiminnasta paikallislehdissä. Muistakaa lisätä alapuolelle Sydänliiton rahankeräyslupatieto. Se täytyy olla aina esillä lahjoituspyynnön yhteydessä.

Sydänliiton rahankeräyslupa on RA/2020/1053. Lupa on toistaiseksi voimassa oleva. Keräystuotot käytetään sydänterveyden edistämiseen, sairastuneiden tukemiseen sekä ihmisten voimavarojen vahvistamiseen. 

MobilePay -lyhytnumeroa voi käyttää myös Lipaskeräyksessä maksutapana . Tällöin numero kannattaa olla lippaassa esillä lippaan kylkeen laitettavassa hyllypuhujassa. MobilePay -numero toimitetaan teille tarroina, jonka mukana tämä hyllypuhuja tulee.

Halutessaan lipaskerääjä voi kannustaa MobilePay -lahjoitukseen esimerkiksi näin: ”Jos sinulla on käytössä MobilePay-sovellus, voit tehdä lahjoituksen myös sen kautta numeroon xxxxx”.

MobilePay -numeroa ei saa käyttää tuotemyynnin maksuvälineenä.

MobilePay -numeron tuottoja ei tarvitse raportoida tai tilittää. Numeroon tehdyt lahjoitukset kirjautuvat suoraan Sydänliiton varainhankintatilille ja ne maksetaan yhdistyksille avustuksina kirjausten mukaisesti täysimääräisinä, kaksi kertaa vuodessa; alkuvuoden lahjoitukset kesäkuun alussa ja loppuvuoden lahjoitukset joulukuun lopussa.

Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä MobilePay -numeron käyttöön liittyen.

Tätä kannattaa rohkeasti kokeilla! 

Tee siis tilaus tilaukset@sydanliitto.fi sähköpostiin.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut