Hyppää sisältöön

Vaikuta ruuan terveellisyyteen

Tukeeko kuntanne tekemät päätökset terveellisen ruuan tarjontaa? Sydänyhteisöllä on mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, että ympäristö tukee terveellisiä elintapoja.

Mari Olli, tuotepäällikkö
Julkaistu 1.4.2020
Päivitetty 14.10.2020

Vaikuttamistyöllä tähdätään siihen, että terveelliset ruokavalinnat niin kaupassa kuin ruokapalveluissa olivat hyvin saatavilla ja kuntalaisten olisi helppo tehdä terveytensä kannalta hyviä ruokavalintoja Useat sydänyhdistykset ja -piirit ovat tehneet työtä menestyksekkäästi vuosien ajan.

Terveellistä ruokaa Sydänmerkin avulla

Terveellisen ruuan saatavuutta voidaan edistää

Miksi edistää terveellistä ruokatarjontaa?

  • Terveellisen ruuan edistäminen on kannattava investointi terveyteen. Sydänmerkin mukainen ruoka kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa ei maksa ns. epäterveellisempää enempää
  • Sydänmerkin mukainen ruoka edistää terveyttä tasa-arvoisesti: laadukas ruokatarjonta kohdistuu myös sellaisiin, joilla on vähän mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan.
  • Suomessa ruokapalveluiden käyttö on yleistä, esimerkiksi oppilaitoksissa tarjotaan noin miljoona ateriaa päivittäin.  Panostamalla laadukkaaseen ruokatarjontaan kunnassa, tavoitetaan isoja ihmismääriä.
  • Kysyntä lisää tarjontaa: suosimalla Sydänmerkin mukaisia ruokia, annat viestin kaupalle ja elintarviketeollisuudelle, että terveellisiä elintarvikkeita kannattaa pitää valikoimissa.

Kenen kanssa vaikutetaan?

Vaikuttamistyötä voidaan tehdä erilaisilla kokoonpanoilla, tavoitteista riippuen Sydänmerkki on Sydänliiton ja Diabetesliiton yhteinen merkintäjärjestelmä, siksi oman paikkakunnan diabetesyhdistys on usein ollut luonteva kumppani.  Taustatukea tarjoavat  Sydänpiirien toimihenkilöt ja myös Diabetesliiton  järjestöasiantuntijat. Sydänliitossa Sydänmerkki-ateriassa apua antaa Mari Olli. 

 

 

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset