Hyppää sisältöön

Ajankohtaista ruokatoiminnasta joulukuu 2021

Tästä viestistä löydät kuulumisia ja ideoita yhdistyksen ruokatoimintaan.

Tuija Pusa Mari Olli, ruokakasvatuksen asiantuntija
Julkaistu 16.12.2021

Ruokavastaava Kiltaan

Joko yhdistyksestänne löytyy ruokavastaava? Ruokavastaava kannattaa nimetä Kiltaan, jotta yhdistyksessä toteutettu ruokaan liittyvä toiminta tulee näkyvämmäksi. Ruokavastaava saa myös etulinjassa uusinta tietoa ja ideoita ruokatoimintaan ja sen kehittämiseen suoraan Sydänliitosta.

Ruokavastaavan ei tarvitse olla ruoka- tai ravitsemusalan ammattilainen. Riittää, että on kiinnostunut teemasta. Ruokavastaavia voi olla yksi tai useampi yhdistyksessä. Yhdistyspalvelusta löydät lisätietoa ruokavastaavatoiminnasta.

Ruokavastaava-merkintä tehdään Kiltassa tehtävään ilmoittautuneelle.

Tee näin:

  1. Hae jäsenen tiedot Kilta tietokannasta, kilta.sydanliitto.fi/
  2. Roolit-kohdassa lisää henkilölle rooliksi “ruokavastaava” ja tallenna.

Hyödynnä ideakortteja

Ideakorteista löytyy erilaisia ruokaan liittyviä vinkkejä. Vuoden alkajaisiksi kannattaa poimia vaikkapa ideoita terveellisempiin kokoustarjoiluihin.

Ideat käyttöön kaikille

Kun haluatte jakaa onnistuneita käytäntöjä ja toimintoja laajemmalle yleisölle, lähettäkää kuvaus toiminnastanne Tuija Pusalle: tuija.pusa@sydanliitto.fi. Kokoamme osan toimintaideoista ideakorteiksi.

Kuvauksesta tulisi ilmetä:

  • Toiminnan kesto
  • Esivalmistelut
  • Tarvittavat materiaalit
  • Toteutus
  • Mahdolliset vinkit

Ideakortissa kerrotaan Sydänyhdistys tai –piiri, joka on toimintatavan kokeillut ja esitellyt.

Luentotallenteet verenpaineesta ja kolesterolista

Sydänliiton Youtube-kanavalla on lukuisia verkkoluentoja tallenteina. Niitä voi hyödyntää muun muassa yhteisissä tapaamisissa, kokouksissa ja kerhoissa. Ravitsemusta käsiteltiin esimerkiksi verenpaine-luennolla ja kolesteroli-luennolla.

 

Olethan yhteydessä, kun kaipaat tietoa ja tukea ruokatoimintaa varten:

Mari Olli (mari.olli@sydanliitto.fi)

Tuija Pusa (tuija.pusa@sydanliitto.fi)

Lue seuraavaksi