Etusivu / Hallinto / Sydänyhdistyksen talous

Sydänyhdistyksen talous

Yhdistyksen talouden hoito on hallituksen ja erityisesti yhdistyksen taloudenhoitajan vastuulla. Hallitus vastaa taloudenhoidosta yhdistyksen kokoukselle. Talouden suunnittelu ja taloudenhoito ovat molemmat hyvin tiukasti sidoksissa yhdistyksen toiminnan suunnitteluun sekä toiminnan arviointiin ja toimintakertomuksiin. Talousarviossa tulisi näkyä yhdistyksen toimintaan suunnitellut tapahtumat sekä muut panostukset. Yhdistyksen kirjanpito ja suunnitelma toiminnan rahoituksesta kulkee jatkuvasti toiminnan suunnittelun ja arvioinnin rinnalla.

Välillä kuulee sanottavan, että hallinnollisten asioiden kanssa näpertely vaikeuttaa oikeaa toimintaa. Todellisuudessa lait ja asetukset säätelevät monia asioita, ja ne vaan on pakko tehdä määrätyllä tavalla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yhdistystoiminnan tarvitsee olla vakavaa puurtamista, vaan se voi olla hauskaa, hyödyllistä ja iloista yhdessä tekemistä. Talouteen, hallintoon ja siihen ”oikeaan toimintaan” liittyviä tehtäviä kannattaa siis delegoida suurten linjojen tekijöille ja nippelitiedon parissa viihtyjille. Varmistetaan siis vaan, että kommunikaation yhdistyksen sisällä on toimittava eri tekijöiden välillä.

Tämän osion tavoitteena on tarjota lähtökohdat yhdistyksen taloudenhoidon toteuttamiseen. Jos nämä asiat pidät mielessä kun yhdistyksen taloutta hoidat, niin olet huomioinut jo suurimmat sudenkuopat.

Talous

Yhdistyksen kirjanpito ja tilinpäätös

Lue artikkeli
Talous

Tulorekisteri yhdistystoiminnassa

Lue artikkeli
Talous

Yleishyödyllisen yhdistyksen verotus

Lue artikkeli