Hyppää sisältöön
Jäsenhankinta Liikunta Ryhmät ja kerhot

Seikkailevat perheet -uusia vapaaehtoisia houkutteleva toiminta

Oletteko yhdistyksessänne miettineet miten lisätä perhetoimintaa ja uusia vapaaehtoisia? Uusi Seikkailevat perheet -malli innostaa matalalla kynnyksellä järjestämään perheliikuntaa omille naapureille ja tutuille.

Anne Kuusisto, lapsiperheasiantuntija, Mindfulness-ohjaaja.
Julkaistu 17.12.2020

Toiminta:

Seikkailevat perheet on uusi perheliikunnan toimintamalli, jossa vapaaehtoinen perhe järjestää toimintaa toisille perheille n. 5 kokoontumiskerran verran. Ohjaava perhe toimii vapaaehtoisena ja sydänyhdistys auttaa koordinoinnissa ja alkuun.

Mitä tarvitaan:

Yhdistys toimii tukialustana Seikkailevat perheet -toiminnalle. Yhdistyksen luottohenkilö toimii seikkailukummina, joka mahdollistaa ja tukee seikkailevat perheet ryhmää. Seikkailupäällikkö on kuka tahansa aikuinen, joka haluaa ulkoilla oman lapsensa kanssa ja ohjata samalla muita perheitä yhdessä liikkumiseen. Tavoitteena on kokeilla erilaisia ulkoilun ja liikunnan muotoja, ja suunnitella yhdessä toimintaa. Lapset toimivat tapaamisilla aina yhdessä omien aikuistensa kanssa.
Toimintamalli on Suomen Latu-yhdistyksissä aloitettu, ja kokemukset ovat olleet erittäin innostavia. Sydänyhteisö on  vahvasti mukana ja tämä on hyvä mahdollisuus kokeilla uudenlaista toimintaa alueellanne.

Lue lisää Seikkailevista perheistä

Lisätietoja:

susanne.blomqvist@suomenlatu.fi, puh. 044 722 6322

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut