Hyppää sisältöön

Sydänkurssit Kymenlaaksossa

Kuntoutusta on saatavissa sairauden eri vaiheissa. Ensitietokurssit ovat suunnattu vastasairastuneille, terveyskeskusten avokuntoutusryhmät ja sydänkussit sairauteen sopeutuville ja lomatoiminta sekä kerhot ja ryhmät niille, joiden sairastumisesta on kulunut jo pidempi aika.

 

Kurssit ja ryhmät

Ensitietokursseja järjestetään yhteistyössä Kymsoten kanssa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa  sepelvaltimotautia sairastaville ja tahdistinpotilaille. Sairaalat lähettävät kutsukirjeen kurssille vastasairastuneille. Kursseille voi myös tulla päivittämään tiedot sairauden hoidosta. Kurssien ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Tulppa-valtimotautia sairastavien avokuntoutusryhmiä järjestetään terveyskeskuksissa. Ryhmät kokoontuvat 8-10 kertaa. Lisätietoja ryhmistä Kymsoten asiakaspalvelusta tai omalta terveysasemalta.

Sydänkursseja järjestää Sydänliitto ja sydänpiirit Stean avustuksella sekä Kela. Kursseille voi hakeutua minne tahansa Suomessa. Kursseista tiedotetaan sydan.fi-sivujen kurssikalenterissa. Tietoa Kelan järjestämistä kursseista saat Kelan toimistoista tai internet-sivuilta.

Sydänryhmä kokoontuu keskussairaalassa ruokasalin kokoustilassa, kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18.00  (ei kesäkuukausina). Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille. Jokaisella kerralla on vaihtuva teema.

Muu toiminta

Sydänlomia järjestetään vaihtelevasti vuosittain sekä kotimaan että ulkomaisiin lomakohteisiin. Lomista tiedotetaan tapahtumakalenterissa.

Sydänyhdistysten järjestämistä kerhoista, ryhmistä (mm. tahdistinryhmä Kotkassa), retkistä, matkoista ja liikuntaryhmistä lisätietoja sydänyhdistysten internet-sivuilta.

YHDISTYSTEN YHTEYSTIEDOT

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot