Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Muistilista ruokatoimintaa suunnitteleville

Muistilista ruokatoimintaa suunnitteleville

Yhdistyksen ruokatoiminnan tavoitteena on vahvistaa terveellisen ruokaan liittyvää näkyvyyttä, osaamista ja toimintaa yhdistyksessä. Muistilista tukee tavoitteellista toimintaa.

Mari Olli, ruokapalveluiden asiantuntija
Julkaistu 21.4.2021

Kaikenlaisen ruokatoiminnan, oli kyse vaikkapa kokouskahveista tai messutapahtumasta, suunnittelu kannattaa aloittaa tavoitteiden miettimisestä. Tavoitteet mietitään omalle toiminnalle, koska niihin on mahdollista vaikuttaa ja sitä voidaan arvioida. Pohtia voi esimerkiksi:

  • Mitä haluamme toiminnallamme edistää?
  • Mitä haluamme näyttää osallistujille?
  • Mitä osallistuja saa, kun hän osallistuu tapahtumaamme?

Käytännössä tavoitteet voi kuvata mallilla “osallistuja + verbi + tekemisen kohde”, esimerkiksi

  • yhdistyksen kokoukseen osallistujalle tarjotaan terveellistä syötävää tai
  • tutustumme lasten kanssa Satokauden kasviksiin eri aisteja hyväksikäyttäen.
  • helpotamme Sydänmerkin saaneiden tuotteiden löytämistä kaupan hyllystä

Käytännön toimenpiteet toteutetaan niin, että ne tukevat tavoitteiden toteutumista, vaikkapa

  • Kahvin kanssa tarjotaan hedelmiä ja Sydänmerkin saaneita aineksia, joista jokainen voi koota oman voileipänsä
  • Valitaan 5-10 kauden kasvista, hedelmää ja marjaa, joihin tutustumme katselemalla, tuoksuttelemalla ja maistelemalla. Osa kasviksista on lapsille tuttuja, osa kenties uudempia tuttavuuksia.
  • Merkitsemme Sydänmerkki-tunnuksia hyllynreunaan hintalistaan yhteistyössä kaupan kanssa. Järjestämme myös kauppakierroksen myymälässä, jossa terveellisiä ruokia esitellään.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut