Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Ruokavastaavatoiminta yhdistyksessä

Ruokavastaavatoiminta yhdistyksessä

Ruokavastaava koordinoi sydänyhdistyksen ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää toimintaa. Toimintaan saa tukea yhdistyksen hallituksen jäseniltä ja sydänpiiristä.

Tuija Pusa
Julkaistu 11.3.2020
Päivitetty 23.4.2020

Sydänyhdistyksistä tulleiden toiveiden pohjalta Sydänliitossa on yhdessä yhdistysten ja piirien edustajien kanssa laadittu ruokavastaavan tehtävänkuva. Ruokavastaavatoiminnan tavoitteena on vahvistaa terveellisen ruuan näkyvyyttä yhdistysten kaikessa tekemisessä.

Ruokavastaavatoiminnan periaatteita

  • Tehtävässä toimivat ovat kiinnostuneita ruokatoiminnasta ja sen järjestämisestä ja kehittämisestä yhdistyksessä. Ruokavastaavan ei tarvitse olla ruoan tai ravitsemuksen ammattilainen.
  • Ruokavastaavan tehtävässä voi toimia yksi tai useampi henkilö.
  • Ruokavastaava on ennen kaikkea toiminnan koordinaattori ja viestin välittäjä. Hänen lisäkseen toiminnan toteutukseen voi osallistua kaikki vapaaehtoiset.
  • Ruokavastaava on yhdistyksen hallituksen nimeämä. Hän voi olla hallituksen jäsen tai hän tekee yhteistyötä yhdistyksen hallituksen kanssa.
  • Henkilö nimetään KILTAan ruokavastaavaksi (valitaan henkilön rooliksi ruokavastaava), jolloin hän saa Sydänliitosta tietoa ajankohtaisista asioista.

Vastaavan tehtäviin voi kuulua vain muutamia asioita tai toisaalta Yhdistyspalvelusta löytyy ideoita ruokatoiminnan laajentamiseen yhdistyksen oman mielenkiinnon ja resurssien mukaan. Ruokatoiminnan ideapankkia kasvatetaan myös yhdistyksien tuottamilla ideoilla.

Tietopaketti yhdistyksen hallitukselle

Yhdistyksen hallitukselle on koottu Vastaavien roolit yhdistyksessä -esitys, joka sisältää periaatteet eri asioista vastaavien toiminnasta ja keskeisimmät seikat, joilla hallitus voi tukea ja helpottaa myös ruokavastaavan toimintaa. Esityksen tarkoitus on olla apuna, kun yhdistyksen hallitus käsittelee ruokavastaavan nimittämistä ja tehtävänkuvaa.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut